Уряд хоче закрити шахти, а гірникам шукатимуть нову роботу

20 Лютого 2020, 09:00
Шахтарі 1289
Шахтарі

Через збитковий видобуток вугілля і шкоду для екології міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища планує закривати шахти, а гірникам – шукати нові робочі місця. 

Про цю масштабну  програму професійної переорієнтації шахтарів у рамках трансформації вугледобувної промисловості України розповів міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель. 

«Ми стаємо більш ефективними – а це означає, що нашим людям, які працюють в енергетиці, треба пропонувати нове майбутнє. Треба шукати для них нові робочі місця. Уряд, поважаючи працю шахтарів, шукає, як реалізувати задумане. Ми хочемо, щоб ці люди знайшли нову роботу, а не були змушені лізти в шахти, наражатися на небезпеку. Ми хочемо, щоб діти шахтарів не боялися, що вони не побачать ввечері батька. Ми повинні зберегти дітям батьків», – йдеться на сайті міністерства.

Міністр нагадав, що спалювання вугілля негативно впливає на навколишнє середовище, оскільки вугільна галузь виробляє багато викидів і відходів.

«Повинна розвиватися відновлювальна енергетика, що акумулює потужності, тому що це прогрес – це майбутнє, а вугілля і його спалювання – минуле...» – підкреслив міністр.

За його словами, в сучасних реаліях Україна змушена купувати антрацитове вугілля для українських ТЕС, яке не видобуває жодна шахта на підконтрольній території.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та захисту довкілля виділило 163 мільйона гривень для вугільних підприємств держави.

Читайте також: На шахтах Нововолинська через борги вимкнули електроенергію

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024