На Волині працівникам заборгували понад 38 мільйонів гривень заробітної плати

21 Лютого 2020, 14:19
1506

За попередніми статистичним даними, станом на 1 лютого, сума заборгованості з виплати заробітної плати перед працівниками підприємств, установ та організацій Волинської області становила 38,8 мільйона гривень.

Такі цифри озвучили під час засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, повідомляють на сайті Волинської ОДА. 

На державних підприємствах борг з виплати заробітної плати працівникам становив 1,8 мільйона гривень  або 4,9% економічно активних підприємств.

Заборгованість із заробітної плати на комунальних підприємствах області становила понад п'ять мыльйонів гривень, а саме на ДКП «Луцьктепло» – 4,9 мільйона гривень. 

Борги з виплати заробітної плати перед працівниками підприємств вугільної галузі становили 25,6 мільйона гривень. 

Борг з виплати заробітної плати на економічно неактивних підприємствах – 2,6 мільйона гривень, а саме на ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2» – 2,4 мільйона гривень та ТзОВ «ВМП» міста Нововолинська, які з 1 лютого переведені в економічно неактивні підприємства.

Про вжиті заходи для ліквідації заборгованості повідомив перший заступник начальника управління Держпраці у Волинській області Юрій Бондарчук. Зокрема, доповів про проведені перевірки на найбільших підприємствах-боржниках.

Директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорубський щодо заборгованої заробітної плати перед працівниками підприємства, повідомив, що станом на 18 лютого погашений борг із заробітної плати працівникам підприємства.

Заступник Нововолинського міського голови Олександр Громик та директор ДП «Волиньвугілля» Володимир Юрків доповіли про ситуацію, що склалася на ДП «Волиньвугілля» та його відокремлених підрозділах і визначені напрямки подальшої роботи.

За результатами засідання тимчасової комісії прийнято ряд рішень щодо шляхів вирішення зменшення боргу та реалізації продукції ДП «Волиньвугілля» на ПАТ «Електротермометрія» та спільного розроблення подальшого плану дій з головним управління Державної податкової служби.

Читайте також: У Горохові шукають зварювальника

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024