На Волині сплатили більше 20 мільйонів гривень військового збору

21 Лютого 2020, 15:16
914

У січні з легальних доходів волинян до держбюджету спрямовали 23,1 мільйона гривень військового збору.

Це на 8% більше проти січня 2019 року. Про це інформує управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Волинській області.

Завдяки відповідальній позиції працедавців, котрі гідно оплачують працю найманих працівників і своєчасно перераховують податки, держбюджет стабільно отримує кошти для підтримки національного війська.

«Лише той, хто працює офіційно, щомісяця робить індивідуальний внесок на обороноздатність національної армії.  Військовий збір та податок на доходи фізичних осіб із нарахованої зарплати до держбюджету перераховує працедавець. Тож кожен працівник має право поцікавитися у свого роботодавця про сплачені з зарплати податки, більш того – вимагати  легалізації робочого місця. Така небайдужа позиція сприятиме подальшій детінізації ринку праці і наповненню бюджету», – зазначив виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що саме завдяки представникам соціально відповідального бізнесу та активній позиції громадян держава отримує кошти для фінансування соціальних питань.

Водночас в Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують громадянам, котрі в минулому році отримали доходи, з яких не сплатили податки, про їх обов’язок подати річну податкову декларацію.

«Декларування доходів та сплата податків і зборів з отриманих доходів – обов’язок кожного громадянина, від якого залежить економічний розвиток нашої держави», – наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Читайте також: На Волині працівникам заборгували понад 38 мільйонів гривень заробітної плати

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024