Волинські роботодавці працевлаштували майже вісім тисяч робітників

24 Лютого 2020, 10:33
965

Протягом січня волинські працедавці працевлаштували 7665 робітників

Про нових найманих працівників відзвітувал як підприємства та установи зі статусом юридичної особи, так підприємці фізичні особи. Про це повідмляють у ГУ ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що повідомлення до ДПС має бути надіслане до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. І таке повідомлення зобов’язані надсилати керівники підприємств, установ, організацій всіх форм власності та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю працівників. Повідомлення надсилається до податкових інспекцій за місцем обліку.

Кожен працедавець може самостійно обрати спосіб подання повідомлення:

- засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

В Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу  працедавців на тому, що за неподання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників до податкових інспекцій, передбачена адміністративна відповідальність (у вигляді штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати  4723 гривень).

Читайте також: Бюджети волинських громад отримали понад 11 мільйонів гривень акцизного податку

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024