За шкоду екології волинські громади позбавлятимуть фінансування

25 Лютого 2020, 16:49
884

Громади на Волині, які порушують вимоги природоохоронного законодавства, планують не фінансувати з обласного бюджету.

Про це йшлося 25 лютого 2020 року під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, повідомляє сайт Аgronews.

На розгляд членів комісії винесли відповідний проєкт рішення «Про результати перевірок суб’єктів підприємницької діяльності на дотримання вимог екологічного законодавства».

Депутат Юрій Ройко звернув увагу, що Волинська область збирає удвічі меншу суму екологічного податку, ніж сусідня Рівненська. Він нагадав, що екологічні податки мають сплачувати підприємства, які здійснюють викиди в середовище або використовують природні ресурси, зокрема воду.

Також в громаді просять надати для ознайомлення перелік суб’єктів господарювання, які мають сплачувати екологічний податок.

Загалом, на природоохоронні заходи у Волинській області цього року планують спрямувати 7,6 мільйона гривень. Ще 100 тисяч гривень просить із обласного бюджету виділити Державна екологічна інспекція у Волинській області. Цю суму заплановано спрямувати на заходи щодо охорони тваринного та рослинного світу та боротьби з браконьєрством.

Читайте також: Ратнівський держлісгосп сплатив більше 17 мільйонів гривень податків та зборів

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024