В Україні виявили шахрайський фіктивний банк

27 Лютого 2020, 15:56
1004

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку попереджає про діяльність неіснуючого «Українського народного банку», який називає себе «інвестиційним проєктом».

Про це повідомляє Економічна правда

Зазначається, що у мережі інтернет та соцмережах Комісія виявила пропозицію інвестувати в акції фіктивного «банку».

Як підкреслюють у Нацкомісії з цінних паперів, у Держреєстрі банків, який веде НБУ і який містить інформацію про держреєстрацію усіх банків, відсутня інформація про «Український народний банк».

У Держреєстрі випусків цінних паперів, який веде НКЦПФР, також відсутня інформація про реєстрацію випуску акцій емітенту з таким найменуванням.

«НКЦПФР вбачає, що інформація розміщена за є шахрайством, несе загрозу введення в оману громадян, створює ризики втрати ними коштів через фінансову та інвестиційну необізнаність. Інформація про потенційно протиправну діяльність на території країни направлена у правоохоронні органи», – йдеться у повідомленні.

«При спробі придбати акції зазначеного проекту через його веб-сайт, користувачу пропонуються три варіанти оплати за акції: Money Storage, Perfect Money та оплата у криптовалюті Bitcoin. Функція оплати банківською картою нібито передбачена, але не працює. Доступні користувачу варіанти оплати є електронними гаманцями, платежі через які практично не можливо відслідкувати та встановити, куди були переведені кошти клієнта», – наголосили в Комісії.

На веб-сайті проекту відсутня будь-яка правова інформація щодо юрособи та підстав надання нею інвестиційних послуг.

У особистому кабінеті користувача є посилання на такі розділи, як «Документи», «Контакти компанії», «Умови користування», «Політика конфіденційності», але всі вони не працюють.

Читайте також: На Волині з підприємств-боржників стягнули понад сім мільйонів гривень зарплати

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024