На Маневиччині відновили понад 800 гектарів лісу

28 Лютого 2020, 09:55
1012

Маневицькі лісники відзвітували про виконану роботу в 2019 році. 

Звіт заслухали під час чергового сесійного засідання Маневицької селищної ради. Участь у якому взяли  голова Олександр Гаврилюк, його заступник, спеціалісти, депутати, головний лісничий державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» Віталій Пащук та лісничий Маневицького лісництва Олександр Швець.

Під час зустрічі головний лісничий ДП «Маневицьке ЛГ» наголосив, що основний напрям роботи підприємства це ведення лісового господарства, охорона і захист лісу та його відновлення.

«За минулий рік ми відновили 872 гектари лісу, цифра досить таки значна, але причиною цього не є бажання лісівників рубати більше, така ситуація через масштабне всихання лісу, а для лісівників це велика проблема», – сказав Віталій Пащук.

Під час зустрічі з громадою було підняли питання про проблему всихання соснових насаджень та самовільних рубок.

Головний лісничий окреслив основні показники діяльності підприємства за 2019 рік: в Маневицьку селищну раду був сплатили податок на землю 459 тисяч 695 гривень, лісовий дохід 908 тисяч 844 гривні.

«Крім основної роботи вдалось організувати проекти важливі для селища. Лісниками облаштовані дві  дерев’яні автобусні еко-зупинки, також у 2019 році проведена капітальна реконструкція рекреаційного пункту «Холодок», силами лісової охорони оновлена Могила Січовому стрільцю, спільно з селищною радою та лісгоспами було облаштовано Дендропарк у селищі, також пенсіонерів, малозабезпечених сімей забезпечують дровами паливними та безкоштовно їх доставляють», – розповів Віталій Гнатович.

Від себе селищний голова Олександр Гаврилюк, висловив подяку за постійну співпрацю та підтримку лісівників.

«Отже, для нас очевидно, що розв'язання проблемних питань неможливе без активної співпраці лісівників з громадами та селищними радами. Ми всіма можливим силами намагаємось надати надійне плече, будуючи автобусні зупинки, облагороджуючи території дошкільних навчальних закладів, проводячи різні конкурси для активної молоді та школярів та надіємось, що таким способами ми стаємо їх активною частинкою. Державні лісгоспи – не є злом для лісу та громадам, ми намагаємось бути Вашою підтримкою, жодне питання громади, яке стосується ведення лісового господарства не проходить повз нашу увагу», – ідеться в повідомленні.

 

Маневицькі лісники звітували перед селищною радою
Маневицькі лісники звітували перед селищною радою

Читайте також: Скільки аграрних розписок видали на Волині

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024