Більшість волинських підприємців звітують до податкової в режимі онлайн

02 Березня 2020, 12:55
1055

Переважна більшість господарюючих суб’єктів Волині надають перевагу електронному формату спілкуванню з фахівцями податкової служби.

Зокрема, серед юридичних осіб кількість прихильників електронного звітування незмінно  в межах вісімдесяти відсотків. Кількість документів, що подається за посередництвом телекомунікаційного зв’язку фізичними особами-підприємцями, наближається до шістдесяти відсотків, повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

 Понад шістдесят відсотків е-декларацій у січні поточного року подали особи, які провадять незалежну професійну діяльність. 

Оскільки електронні звіти суттєво економлять час та не вимагають візиту до податкової, фахівці рекомендують платникам податків ще активніше впроваджувати у свою діяльність сучасні інформаційні технології.

Насамперед, безконтактна форма спілкування з податковим інспектором виключає будь-які суб’єктивні чинники. По-друге, реєстрація в Електронному кабінеті дозволяє виконувати й інші обов’язки платникам податків та у будь-який зручний час мати інформацію, пропоновану електронними сервісами, - наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що безкоштовним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і з смартпристроїв.

Електронний кабінет складається із загальнодоступної відкритої частини, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача, та приватної частини (особистого кабінету). Вхід до особистого кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача електронних довірчих послуг або за допомогою ідентифікації через id.gov.ua  (MobileID, BankID).

За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС (tax.gov.ua).

Читайте також: Волиняни заробляють в середньому 422 долари на місяць

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024