Волинь: чи оподатковується страхова виплата, яку отримує спадкоємець

03 Березня 2020, 14:13
1195

До загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку не включають суму страхової виплати за договорами страхування життя у разі смерті застрахованої особи, якщо цю виплату отримує член сім’ї застрахованої особи першого ступеня споріднення, або особою з інвалідністю I групи або дитиною з інвалідністю, або має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

Оподаткування страхових виплат, що сплачуються іншим платникам податку – вигодонабувачам (спадкоємцям) за договорами довгострокового страхування життя у разі смерті застрахованої особи, здійснюється згідно з законодавством та залежить від умов договору, повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

Згідно з п.п. 165.1.43 п. 165.1 ст. 165 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума страхової виплати за договорами страхування життя у разі смерті застрахованої особи, якщо така виплата отримується членами сім’ї застрахованої особи першого ступеня споріднення, або особою, яка є особою з інвалідністю I групи або дитиною з інвалідністю, або має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

Оподаткування страхових виплат, що сплачуються іншим платникам податку – вигодонабувачам (спадкоємцям) за договорами довгострокового страхування життя у разі смерті застрахованої особи, здійснюється згідно з законодавством та залежить від умов договору.

Для отримання кваліфікованої та вмотивованої відповіді на дане запитання рекомендуємо звернутися відповідно до ст. 52 ПКУ до контролюючих органів з наданням копій відповідних документів.

Довідково: Загальнодоступний інформаційно –довідковий ресурс (категорія 105.06).

Читайте також: У Любешеві планують відкрити сучасний ЦНАП

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024