Ковельщина: сільського голову і підприємця підозрюють у розкраданні бюджетних грошей

03 Березня 2020, 16:08
Гроші / Фото ілюстративне 864
Гроші / Фото ілюстративне

Прокуратурою відкрито кримінальне провадження за статтею розтрати бюджетних коштів.

Слідчий Ковельського відділу поліції Олександр Нивчик, за погодженням з процесуальним прокурором Надією Романюк, просив дозволу в суду вилучити документи, які стосуються виконання приватним підприємцем Марком Корцем договору підряду на замовлення Дубівської сільської ради щодо окультурення сміттєзвалища в селі Дубове.

Клопотання слідчого мотивовано тим, що досудове розслідування в рамках кримінального провадження № 42019031110000048 від 12 грудня 2019 року, порушеного за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за матеріалами правоохоронних органів у зв’язку з отриманням інформації про розтрату головою Дубівської сільської ради бюджетних коштів протягом 2018-2019 років.

В ході досудового розслідування встановлено, що 13 березня 2019 року голова Дубівської сільської ради Роман Троцюк та приватний підприємець Марк Корець уклали договір № 68 на виконання робіт з окультурення сміттєзвалища в селі Дубове.


 

Причому на сайті ProZorro оголошення про проведення цієї закупівлі за бюджетні кошти на суму 199 759 гривень було опубліковане… наступного дня після підписання самого договору, тобто 14 березня.


 

І хоча договір уже підписали, у Дубівській сільській раді замовник Людмила Тищук всього за кілька хвилин провела фіктивний тендер за участю одного учасника, місце проживання якого, до речі, зареєстроване за тією самою адресою що й у сільського голови Романа Троцюка.


 

Читайте також: У Рівному відкрили сортувальну станцію побутових відходів

Строк виконання робіт, згідно договору, 17 днів – з 13 березня до 30 квітня 2019 року, однак в акті приймання виконаних робіт зазначено, що вони виконані за один день – 13 березня, із залученням евакуатора, бульдозера та самоскида. Вартість робіт становить, як вже зазначалося, 199 тисяч 759 гривень.

Орган досудового розслідування має сумнів у фактичному виконанні таких робіт, тому з метою перевірки правильності використання бюджетних коштів просив суд надати доступ до документів, які перебувають у володінні ПП «Корець Марк Анатолійович» і мають відношення до вищевказаного підряду.

Втім, слідча суддя Ковельського міськрайонного суду Тетяна Денисюк відмовила у задоволенні клопотання слідчого поліції.

«З поданого клопотання вбачається, що досудове розслідування здійснюється за фактом розтрати сільським головою Дубівської сільської ради бюджетних коштів протягом 2018-2019 років. Підозра у вчиненні розтрати ґрунтується на припущеннях неможливості виконання робіт за договором підряду № 68 від 13.03.2019 року за один день. Жодних доказів обґрунтованості таких припущень слідчому судді не надано», – йдеться в ухвалі суду від 25 лютого.

Читайте також: У Старовижівському районі найбільше безробітних серед аграріїв і медиків

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024