Містобудівна рада Ковеля підтримала реконструкцію парку і бульвару

08 Березня 2020, 13:00
Макет реконструкції парку і бульвару у центрі Ковеля 1700
Макет реконструкції парку і бульвару у центрі Ковеля

У Ковелі містобудівна рада підтримала концепцію реконструкції центральної площі та парку.

Про це інформує Ковельська міська рада.

За дорученням міського голови Олега Кіндера відділ містобудування та архітектури спільно з проектним підприємством «Ковелькомунпроект» створили концепцію подальших змін, враховуючи пропозиції та зауваження громадськості. Питання реконструкції парку культури і відпочинку імені Лесі Українки та центральної площі 6 березня розглянула містобудівна рада.

Планують повністю оновити площу. На її центральній частині розмістять пішохідний фонтан, по периметру – місця для відпочинку, поєднані з озелененням та освітленням.

Як відомо, народний депутат України Степан Івахів на День міста він презентував сертифікат на будівництво фонтану.



Пам’ятник Лесі Українці відповідно встановляь при вході у парк на невеликому підвищенні. До слова, ідею перенесення монумента підтримав і його автор, скульптор.

За фонтаном у планах – місце для головної ялинки міста.

Головна архітекторка Людмила Мурай розповіла, що у подальшому у Ковелі планують створити багатофункціональний парк, в якому будуть облаштують зони відпочинку для різновікових груп. Кожен зможе знайти собі улюблене місце і з користю провести час. Особливу увагу приділять дітворі. На них чекає містечко з атракціонами та майданчиками, а також відкриття дитячого кафе.

Для молоді облаштують зони тихого та активного відпочинку. Любителям спорту підготують місця для настільних ігор та скейт-зону. Звісно, попрацюють і над дизайном озеленення. Старі, хворі дерева видалять, а на їх місці з’являться нові насадження різної ярусності. Планують повну реконструкцію існуючих алей та їх мощення, встановлення сучасного освітлення.

Реконструкцію планують виконати поетапно, впродовж кількох років. З проєктною документацією найближчим часом можна буде ознайомитися на офіційному сайті міської ради. Містобудівна рада, запропоновану концепцію змін підтримала одноголосно.









Читайте також: На ремонт меліоративних систем Шаччини планують витратити 10 мільйонів гривень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024