Голову Ковельської ОВК судили за корупцію

09 Березня 2020, 13:13
Володимир Кузін 1005
Володимир Кузін

Колишнього голову окружної виборчої комісії Ковельського територіального виборчого округу судили за корупцію.

На президентських виборах у березні 2019 року голова окружної виборчої комісії Ковельського територіального виборчого округу № 21 Володимир Кузін на її засіданні проголосував за нарахування та виплату одноразової грошової винагороди в розмірі мінімальної заробітної плати всім членам ОВК, у тому числі собі особисто, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» та вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 172-7 КУпАП України.

У судовому засіданні Володимир Кузін свою провину не визнав. Він сказав, що була економія коштів, тому на засіданні окружної виборчої комісії під його головуванням він вніс подання виплатити ці кошти членам ОВК. Чи приймав сам участь у голосуванні – не пригадує, однак зазначає, що його голос вирішальним не був. Правдивість протоколу засідання комісії не оспорює. Відповідне рішення підписував.

Винуватість тодішнього голови ОВК доведено доказами у справі, зокрема, рапортами начальника 1-го сектору Управління стратегічних розслідувань у Волинській області капітана поліції Романа Мазурика про його особисте голосування за грошову винагороду, бухгалтерськими відомостями та іншими документами.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк постановила накласти на Володимира Кузіна адміністративне стягнення у виді мінімального штрафу, що складає 3400 гривень та стягнути з нього в дохід держави судовий збір в сумі 420 гривень 40 копійок.

Володимир Кузін має чималий «виборчий» досвід: на виборах народних депутатів України 26 березня 2006 року він був головою Ковельської окружної виборчої комісії від Соціалістичної партії України, на позачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року – членом окружної виборчої комісії від фракції СПУ, на виборах Президента України 17 січня 2010 року – членом окружної виборчої комісії спочатку від Олександра Мороза, а згодом від Віктора Януковича, на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року – головою окружної виборчої комісії від політичної партії «Союз анархістів України». У березні 2019 року його кандидатуру до складу ОВК подали від Віталія Купрія.

Читайте також: Новим головою Ковельської ОВК став колишній представник Януковича та анархістів    

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024