Луцький підприємець підробляв документи для участі в держзакупівлях

12 Березня 2020, 11:36
Фото ілюстративне 790
Фото ілюстративне

Луцькому підприємцю повідомили про підозру у підробці документів для участі в тендерах на закупівлю продуктів харчування для шкіл. 

Слідство встановило факти використання семи підроблених документів у 10 процедурах. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Тим часом на розгляді у Господарському суді Волинської області перебуває позов  Луцької місцевої прокуратури щодо стягнення з цього підприємця понад півмільйона гривень, отриманих ним із бюджету безпідставно.

Опрацювавши інформацію, оприлюднену на веб-порталі електронної системи публічних закупівель «Prozorro», прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання, попри запропоновану ним найвищу ціну на продукцію, у лютому 2018 року був визнаний переможцем відкритих торгів  та згідно договора зобов’язався поставляти вершкове масло у навчальні заклади Луцька.

Згодом ціна товару тричі змінювалася у відповідності до укладених сторонами договору додаткових угод, які, як вважають прокурори, укладені з порушенням законодавства та є недійсними. 

Прописана у договорі ціна упродовж 2018-2019 року тричі зростала попри те, що ціна на товар на споживчому ринку суттєво не змінювалася.

Таким чином постачальнику, який, до того ж, недопостачив понад 4 тонни продукції в навчальні заклади, безпідставно виплатили із бюджету більш ніж 577 тисяч гривень. Наполягають на стягненні цієї суми із підприємця на користь управління освіти Луцької міської ради.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: На Волині атовці отримали у власність майже 200 гектарів землі

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024