У Маневицькому районі готуються до заготівлі березового соку
Лісництва державного підприємства «Маневицьке лісове господарство», де будуть проводити заготівлю соку, уже підготували та чекають на активний сокорух у берези.
Вибирають ті насадження, яким до рубки головного користування 10 і менше років. Роблять це для того, аби не шкодити росту молодим насадженням, щоб не втрачати якісні показники в майбутньому.
«Уже зараз в Черевахівському лісництві берези підсочені. Попередньо бригаді по заготівлі провели навчання по правильній технології підсочки берези та забезпечили необхідним інвентарем», – розповідає лісничий Сергій Хомич.
Береза протягом приблизно трьох тижнів ділиться своїм соком. Він має більш ніж 30 корисних для організму компонентів. Особливо багато у ньому вітаміну С і солей калію, магнію й заліза, органічних кислот та ферментів.
Перероблюванням березового соку займаються у консервному цеху державного підприємства «Маневицьке лісове господарство», виготовляють сік березовий з цукром, сік березовий з лимоном, сік березовий «Бадьорість», сік березовий «Поділля», березово-яблучний та інші.
Продукт екологічно-чистий – при виробництві не використовують хімії чи барвників.
Читайте також: Як на Маневиччині лісівники виготовляють хвойний екстракт