За 300 метрів – дві тисячі гривень: заробітчани розповіли, як перетинають «Ягодин»

16 Березня 2020, 19:21
Ягодин 1321
Ягодин

Пішохідного перетину кордону в «Ягодині» немає, люди змушені проситись до попутних автівок.

На українсько-польському кордоні закрили більшість КПП, такі обмеження зі свого боку запровадила й Польща. Звідти потрапити додому українці можуть лише через  «Ягодин», «Раву-Руську» та «Краковець». Про це повідомляє ТСН.

Через наявні обмеження, українці застрягли на пункті «Медика-Шегині» з боку Польщі. Вони збиралися перейти межу пішки, але сусідня країна закрила сполучення, кажуть у МЗС.

А от у «Ягодині» на українсько-польському кордоні утворилися кілометрові черги з фур. Сотні вантажівок вишикувалися по обидва боки кордону. І попри те, що пішохідного переходу там немає, потрапити додому намагається кількасот людей-пішоходів. Більшість з них – це заробітчани з навколишніх селищ, які дісталися до найближчого додому пункту пропуску, але пішохідного переходу тут немає, лише автомобільний, тому людей не пропускають. Тож вони змушені шукати попутки і навіть готові платити чималі гроші за 300 метрів шляху. 

«Платили по 200, хто по 300 злотих, садили, їхали звідти», – каже один з заробітчан.

Читайте також: Скільки грошей витратить Луцьк на боротьбу з коронавірусом

Є проблеми і з вантажівками. Через закриття сусідніх пунктів пропуску водії звідти майже одночасно рушили до «Ягодина». Тож черга тут постійно збільшується і вже розтягнулася на 17 кілометрів з нашого боку і приблизно так само – з Польщі. Водії на трасі простоюють по кілька днів. Кажуть, не були до цього готові, тут жодних умов для тривалого перебування – обабіч траси немає ні туалетів, ні смітників. У багатьох уже закінчуються запаси води та їжі.

Водії фур кажуть, якщо так триватиме і далі, то вони перекриватимуть рух і не пропускатимуть ні вантажні авто, ні легкові.

Читайте також: Ситуація зрушила з місця: українців з Дорогуська в Ягодин доставляють консульським автобусом

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024