До «Ягодина» з Польщі доправили 400 українців, багатьох забирають безкоштовно своїми авто

17 Березня 2020, 08:07
Українці повертаються додому 883
Українці повертаються додому

Станом на 16 березня 21:30 близько 400 українців, які «застрягли» на польському кордоні у зв’язку з обмежувальними заходами та пандемією коронавірусу, доставлені в Україну.

Ще близько 120 осіб чекають на автобуси, які мають доправити їх до «Ягодина». Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Спільними зусиллями керівництва Луцького прикордонного загону та за сприяння Консульства України у Республіці Польща (місто Люблін) перші автобуси почали перевезення українців з пункту пропуску «Дорогуськ» до пункту пропуску «Ягодин» ще по обіді.

За словами начальника Луцького прикордонного загону Олега Вовка, окрім того, їм вдалося заручитися підтримкою Волинської обласної державної адміністрації та Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області, які направили на допомогу ще один автобус, який курсуватиме з польського пункту пропуску до українського кордону до тих пір, поки усі українці не потраплять на рідну землю.

Разом з тим, на українському кордоні розгорнули пункти обігріву.

«Нам дуже прикро, що приватні перевізники вирішили скористатися ситуацією, яка склалась на кордоні України та завищують вартість транспортних послуг у кілька разів для тих осіб, які намагаються самотужки перетнути польсько-український кордон. Ми закликаємо усіх громадян України об’єднати зусилля у ці непрості часи та допомагати один одному, а не наживатись на чужій біді» – зазначила заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

Проте, як стало відомо виданню Район.Любомль з власних джерел, не всі беруть гроші, щоб перевезти українців на рідну землю, а забирають людей в свої авто, у бусах навіть на стоячі місця та везуть безкоштовно.

Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024