Нововолинські підприємці просять дозволити їм працювати під час карантину

18 Березня 2020, 13:56
Зустріч з підприємцями 1441
Зустріч з підприємцями

Більше тридцять підприємців із продуктового ринку, що знаходиться біля СОКу «Шахтар», прийшли під стіни Нововолинської міської ради із вимогою надати їм дозвіл на роботу під час карантину.

Просили дозволити їм працювати також на великому ринку у базарні дні, – повідомляє відділ інформаційної політики Нововолинської міськради.

«Аргументували вимогу тим, що закуплений товар потрібно реалізувати, адже продукти швидко псуються. Крім того, цікавило підприємців питання орендної плати. Зокрема, чи знімуть її з них на той час, поки ринок не працюватиме.

В ході дискусії знайшли компроміс: дозволено працювати сьогодні до обіду, щоб можна було реалізувати частину товару та навести лад у торгових контейнерах. Підприємці взяли на себе відповідальність контролю за кількістю людей, що заходитиме на територію ринку.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський дав вказівку адміністрації ринку врегулювати питання орендної плати за торгові місця на час карантину.

«Під час діалогу з підприємцями Андрій Миронович вкотре наголосив, що рішення зупинити роботу ринків, торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, спортивних закладів, закладів громадського харчування, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправних станцій та закладів, що здійснюють доставку їжі додому, було прийнято 16 березня 2020 року на засіданні Кабінету Міністрів України. Отож органи місцевої влади не можуть його відміняти, а лише зобов’язані зробити все від них залежне, аби рішення, спрямоване на недопущення поширення коронавірусу, а, відтак захисту наших людей і збереження їх життя, було виконане.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський наголосив і на тому, що прийнято закон про запровадження штрафних санкцій у разі недотримання карантину і звернувся до мешканців Нововолинська та селища Благодатного із повною серйозністю поставитись до безумовного виконання всіх вимог, які зорієнтовані на запобігання поширенню цієї важкої недуги. Бо лише спільними зусиллями зможемо досягти бажаного результату - зупинити коронавірус і зберегти здоров’я собі та близьким», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада постановила звільнити від ПДВ лікарські товари і медичні вироби та ввела відповідальність за порушення карантину.

Читайте також: Штраф та обмеження волі: що «світить» за порушення правил карантину

Уряд обмежив пасажирські перевезення та роботу закладів громадського харчування через коронавірус

Верховна Рада ввела штрафи за порушення карантину та встановила доплати медикам




 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024