У нацпарку «Прип'ять-Стохід» оголосили нерестовий період

19 Березня 2020, 13:49
Озеро Люб'язь 1474 Джерело: НПП «Прип'ять-Стохід»
Озеро Люб'язь

На водоймах національного парку забороняють промислове й обмежують любительське та спортивне  рибальство.

Із 20 березня по 30 травня (річки) та з 1 квітня по 20 травня (озера) на водоймах НПП «Прип'ять-Стохід» триватиме нерестовий період – про це інформують на фейсбук-сторінці заповідника.

У ці терміни забороняється промислове й обмежується любительське та спортивне рибальство, а також добування інших водних живих ресурсів. Дозволяється любительський та спортивний вилов риби однією вудкою з одним гачком на спеціально відведених для цього ділянках. Норма вилову – три кілограми за день.

Також забороняється вихід на акваторію індивідуальних моторних і безмоторних плавзасобів, крім засобів, що здійснюють охорону водних живих ресурсів і рятувальних служб.

Нагадаємо, Кабмін України встановив такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування цінних видів біоресурсів у водних об’єктах природно-заповідного фонду України. Зокрема, за одну особину (незалежно від розміру) щуки – 602 гривні, лина – 210 гривень, ляща – 301 гривня, сома – 752 гривні, окуня – 141 гривня.

Служба охорони НПП «Прип'ять-Стохід» звертається до кожного свідомого громадянина з проханням взяти участь у збереженні рибних запасів у нерестовий період, а також своєчасно повідомляти про варварське знищення водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову адміністрацію парку за адресою: Любешів, вул.Бондаренка, 47.

Читайте також: Любешів: ставки технічного коледжу поповнили мальками коропових риб

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024