Безпека понад усе: як працює аварійно-диспетчерська служба «Волиньгазу» під час карантину

20 Березня 2020, 14:04
2885

На Волині функціонує 15 бригад аварійно-диспетчерської служби «Волиньгаз». Усі вони під час карантину працюють у штатному режимі: 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

Щоденно диспетчерська служба отримує до пів сотні викликів з усієї області. Здебільшого – це повідомлення про витоки газу, – інформують у «Волиньгазі».

В умовах карантину, задля особистої безпеки та безпеки споживачів, газовики приїжджають на виклики в індивідуальних засобах захисту – масках та рукавичках.

«Незважаючи на усі заходи, які застосовані в Україні щодо протидії коронавірусу, аварійно-диспетчерська служба готова виконувати свої завдання: ліквідовувати витоки газу та аварії в газових господарствах. Просимо споживачів дотримуватися загальних правил безпеки та вчасно реагувати на екстренні ситуації», – зауважує Валентин Киричук, начальник аварійно-диспетчерської служби «Волиньгаз».

Аварійно-диспетчерську службу 104 варто викликати, якщо ви відчули запах газу, знизився тиск газу у помешканні, раптово зник газ у вашому будинку/квартирі, ви помітили, що в роботу газових мереж втручаються сторонні особи, стався вибух, пожежа.

Якщо є підозра на витік газу, не вмикайте і не вимикайте електричні прилади, не користуйтесь вогнем, відчиніть вікна та двері, вийдіть з приміщення (території), де відчуваєте запах газу, зателефонуйте на 104 (лінія приймає дзвінки цілодобово!) та дотримуйтесь інструкцій диспетчера.

 

Читайте також:

 

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024