У Ківерцівському районі правоохоронці «накрили» підпільний цех з виготовлення антисептиків

21 Березня 2020, 12:51
3855

Правоохоронці виявили в Ківерцівському районі підпільний цех з виробництва фальсифікованих антисептиків. 

Щодня підпільний цех виготовляв до 15 тонн контрафактного антисептика на суму 1,5 мільйона гривень та збував його. Про це йдеться на facebook-сторінці Волинської обласної прокуратури.

20 березня 2020 року, правоохоронці затримали на межі Волинської області вантажівку із 20 тоннами фальсифікованої продукції на суму понад 2 мільйони гривень.

У ході проведення санкціонованого судом обшуку за місцем виробництва контрафакту – в одному із сіл Ківерцівського району – виявлено велику кількість сировини для виготовлення підробних лікарських препаратів, а також миючих засобів відомих європейських брендів (Fairy, Persil, Ariel, Head&Shoulders та ін.) та обладнання й тару для розливу.

Управлінням СБУ у Волинській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань також інформацію про порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст.321-2 КК України).

Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання щодо арешту вилученого майна, встановлюється механізм збуту фальсифікованого лікарського засобу, насамперед до лікарень та аптек, з огляду на ажіотаж, пов’язаний із поширенням коронавірусу COVID-19.

Встановлюватиметься і факт можливої шкідливості фальсифікату в разі застосування його з медичною метою.






 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024