Як вплинув карантин на інтернет-магазин відомої волинської мережі

26 Березня 2020, 16:55
2828

Із запровадженням карантину онлайн-торгівля в Україні набирає обертів. Магазини, які здійснюють доставку товарів, зіткнулися з неочікувано великим попитом.

Які корективи вносить карантин у роботу інтернет-магазинів, ми покажемо на прикладі Інтернет-магазину «Наш Край». Про те, як змінився попит, які виникли труднощі і як їх вирішує мережа, розповів керівник проєкту Антон Кондратенко.

Інтернет-магазин у мережі «Наш Край» почав діяти ще у грудні 2014 року.

«Вже тоді, одними з перших, ми зрозуміли потенціал онлайн-торгівлі, зокрема у регіонах. На сьогодні послуга інтернет-магазину впроваджена у таких містах як: Луцьк, Радивилів, Сміла, Бердичів, Борислав, Долина, Золочів, Камінь-Каширський, Ковель, Красилів, Надвірна, Сарни, Славута, Тульчин, Хмельницький, Чернівці, Шепетівка», – розповів Антон Кондратенко.

За його словами, у період карантину у мережі очікували ріст замовлень, проте не думали, що він буде настільки значним, адже у «Нашого Краю» кількість замовлень зросла у 20 разів лише по Луцьку.

«Із перших днів карантину ми почали активну роботу щодо розширення пропускної здатності інтернет-магазину. Так, були деякі проблеми із графіком виконання замовлень, але ми збільшили кількість персоналу втричі, сформували кадровий резерв та впровадили цілодобовий режим роботи, бо кількість замовлень постійно росте», – зазначає керівник проекту «Інтернет-магазин «Наш Край».

Антон Кондратенко каже, що були окремі замовлення, коли компанія не вкладалась у графік. Наразі з цими замовниками працюють, аби трохи згладити усі неприємні моменти їхнього купівельного досвіду.

«Головне, що у цій ситуації ми вивчили свої помилки, зробили висновки та отримали безцінний досвід, а відповідно – стали сильнішими. На період карантину ми будемо продовжувати працювати над сервісом онлайн-доставки з потроєною силою і контролювати цей процес на рівні з іншими ланками роботи мережі», – впевнений Антон Кондратенко.

У «Нашому Краю» сподіваються, що життя в Україні та й загалом у світі увійде в нормальне русло, і тоді мережа переформатує свою роботу під попит у звичних для кожного міста умовах. Також мають багато планів щодо впровадження послуги доставки й у інших містах.

Нагадаємо, у Луцьку місцеві підприємці у розпалі карантину створили чат «Луцький ринок онлайн» у Viber, у якій на момент публікації новини від Бізнес.Району було 700+ учасників, а за кілька годин опісля спільнота зросла більш як удвічі. Через деякий час схожу групу створили і в місті Горохів.  Також малий бізнес Луцька вчиться працювати з доставкою через фейсбук-групу.

 

Читайте також:

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024