У Нововолинську ринки не працюватимуть до кінця карантину

02 Квітня 2020, 10:38
Ринок у Нововолинську 1642
Ринок у Нововолинську

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації прийняв рішення, згідно з яким ринки у Нововолинську не працюватимуть до кінця карантину.

Питання про роботу ринків під час карантину в  Нововолинську обговорили 1 квітня 2020 року, на черговому засіданні оперативного штабу, – йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Днями   вийшла постанова Головного державного санітарного лікаря  Віктора Ляшка, якою, зокрема, дано рекомендації органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування щодо можливості відкриття продуктових ринків, але з дотриманням відповідних умов.

Перший заступник міського голови Андрій Сторонський детально роз’яснив, про які саме умови згадано в постанові.

«Відповідно до цих вимог здійснювати торгівлю харчовими продуктами може тільки зареєстрований оператор ринку за умови дотримання протиепідемічних заходів. Кількість відвідувачів ринку буде обмежена – одна людина на 20 квадратних метрів, а відстань між покупцями у черзі має складати не менше ніж 1,5 метри. Крім того, для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі має складати не менше ніж 3 метри. При цьому весь персонал ринку і покупці мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту», – зазначив він.

Андрій Миронович  також підкреслив,  що органи місцевого самоврядування у своїй роботі першочергово керуються  постановами Кабінету міністрів України.

« Я не хочу наражати жителів міста на поширення інфекції, адже складно уявити, хто слідкуватиме за дотриманням перелічених умов та яким чином боротися з порушниками», – зауважив Андрій Миронович.

Василь Мельник, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, підкреслив: якщо, надавши дозвіл на роботу продуктового ринку, то дотримуючись вимог, треба допускати до роботи лише третину підприємців. А це може викликати соціальну напругу й невдоволення. Постає запитання: як тоді вирішувати, кому працювати, а кому ні?

Віктор Мороз, директор КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» зазначив, що, маючи негативний досвід інших країн із поширенням захворювання COVID-19,  маємо зробити все, щоб умови карантину були дотримані у повній мірі.

«Кожен день захворюваність зростає із геометричною прогресією. Дуже багато людей за останні дні повернулися із-за кордону і, на жаль, не всі дотримуються самоізоляції. Тому потрібно почекати та поспостерігати, як складеться ситуація із захворюваності далі», – зауважила Наталія Мариніна, завідувач Нововолинським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Члени штабу одноголосно проголосували проти надання  дозволу на роботу ринків на період карантину.

Читайте також: У МОЗ затвердили правила роботи ринків під час карантину




 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024