Прокурори намагаються визнати недійсною закупівлю для ковельської школи №7

02 Квітня 2020, 17:30
Школа №7 843
Школа №7

Ковельська місцева прокуратура Волинської області звернулася до суду із позовом в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби до Управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради та місцевого підприємства, вимагаючи визнати недійсними результати торгів та договір про закупівлю робіт на майже 1,8 мільйон гривень.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Прокурори з'ясували, що Управління освіти у березні 2019 року оголосило проведення процедури відкритих торгів на здійснення закупівлі послуг із тепломодернізації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 у Ковелі. За результатами торгів прийняли рішення про визначення одного з підприємств переможцем процедури відкритих торгів та уклали з ним договір про надання послуг за державні кошти. 

Проте процедуру закупівлі провели із порушеннями вимог Закону України «Про публічні закупівлі», – вважають у прокуратурі, адже з пропозицій, які надійшли для участі в електронних торгах, вибрали на понад 200 тисяч гривень дорожчу від найбільш економічно вигідної, що призведе до нераціонального та неефективного використання державних коштів.

Втрутившись у ситуацію, у суді прокурори вимагатимуть визнати недійсним договір про закупівлю послуг за бюджетні кошти з припиненням його виконання на майбутнє.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024