Як просувається та скільки коштує ремонт на Рівненській у Луцьку

03 Квітня 2020, 16:04
Ремонт дороги 979
Ремонт дороги

На вулиці Рівненській у Луцьку обмежили рух. Тут триває ремонт, на який за програмою транскордонного співробітництва передбачили мільйони євро. Про перебіг робіт, попередні результати і найближчі плани прийшли говорити депутати Луцької міської ради.

Зустріч із журналістами відбулася у п’ятницю, 3 квітня. Заступник міського голови Григорій Недопад та радник Ігор Поліщук пройшлися нововибрукуваним тротуаром, поверхнево оглянули бруківку – мають зауваження. Дивилися також на асфальт. Його в напрямку від Київського майдану до моста вже виклали.

Ремонт на Рівненській
Ремонт на Рівненській

Одну частину дороги вже завершили
Одну частину дороги вже завершили

Є зауваження, кажуть депутати
Є зауваження, кажуть депутати

«За вчора дуже великий шмат роботи зробили – половину робіт з асфальтування. Сьогодні роботи продовжили, і надіємося, вони найближчим часом завершаться. Коли покриття буде готове, розблокується вулиця, і за певний час можна буде наносити розмітку», – розповідає про найближчі плани Григорій Недопад.

За його словами,  на проект «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька» передбачено близько 29 мільйонів євро. За ці гроші вже встановили ліхтарі на вулиці Рівненській, мають замінити тридцять світлофорних об’єктів у місті, змінити дорожнє покриття на вулиці Рівненській від Задворецької до моста через залізничну колію біля автозаводу. Також за гроші цього гранту замінять освітлення на вулиці Конякіна. Проект реалізовують спільно з партнером – містом Хелм.

Замінюють також світлофори
Замінюють також світлофори

Кажуть, що договір за проектом укладено до кінця квітня цього року. Але з настанням карантину терміни відтягуються.

«Ми розуміємо, що будуть складнощі з деякими закупівлями. Це розуміють і наші партнери та грантодавці. Тому поки не можемо нічого сказати, але продовжуємо роботи, і сподіваюся, найближчим часом їх завершимо», – коментує Григорій Недопад.



Після повного завершення нанесуть розмітку
Після повного завершення нанесуть розмітку




Ремонт мав закінчитися до кінця квітня
Ремонт мав закінчитися до кінця квітня

Терміни продовжили через карантин
Терміни продовжили через карантин

Читайте також: На капремонт прибудинкових територій у Луцьку витратять майже п'ять мільйонів

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024