Фото лічильника у Viber – новий спосіб передати газові показання

03 Квітня 2020, 17:20
10834

Волиняни можуть сфотографувати лічильник газу і передати показання через Viber.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Волиньгаз».

Карантинні заходи та надзвичайний стан по всій країні змушують компанії нових форм взаємодії з клієнтами. Сервіси вже давно перейшли в онлайн і за багато послуг можна розрахуватись зі смартфону, не кажучи вже про передачу показань лічильників.

Так само і АТ «Волиньгаз» пропонує споживачам активніше користуватись онлайн-послугами на сайті 104.ua.

Клієнти компанії вже давно мають можливість передати показання лічильників, не виходячи з дому. Це можна зробити одразу в кілька способів: в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, телефоном (067-333-9-104), за допомогою СМС, мобільних додатків і навіть у чат-ботах і Viber та Telegram.

Читайте також: У «Волиньгазі» запровадили автоматичну реєстрацію в онлайн-сервісі 104.ua

З квітня у Viber7104, показання лічильника можна підтвердити ще й фотографією лічильника.

 Для того, щоб знайти паблік-акаунт у своєму Viber-месенджері перейдіть по кнопці «Додатково» (меню). Оберіть QR-код, після чого наведіть камеру на це зображення з кодом, для сканування:


 

«Зараз система проходить своєрідне навчання. Вона буде розпізнавати показання лічильників на надісланому фото. Дані про споживання будуть надходити в систему обліку. Згодом вона розпочне працювати в штатному режимі», – повідомяє пресслужба АТ «Волиньгаз».

Згодом, цю технологію будуть використовувати для корекції невірно або помилково внесених показань лічильників. Адже споживачі часто стикаються з такою проблемою. Зазвичай, у такому випадку їм треба звертатись до Центру обслуговування клієнтів, писати заяву і чекати на візит контролера, який має скласти акт і підтвердити реальні показання лічильника. Дуже скоро це буде відбуватись майже автоматично.

«З початком карантинних заходів ми зрозуміли, що робота контролерів зараз піддає невиправданому ризику наших клієнтів і співробітників. Тому для зручності споживачів було розроблено такий інноваційний сервіс. Згодом, замість паперової тяганини споживачеві буде достатньо сфотографувати лічильник разом фіскальним чеком чи газетою і показання його споживання будуть скориговані віддалено», – зауважує голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

Це значно спростить життя споживачам, які помилково ввели хибні показники лічильника. Не наражайте себе та близьких на небезпеку – передавайте показання лічильників віддалено!

Читайте також: Як в умовах карантину волинянам передати показання лічильника газу

Довідково: АТ «Волиньгаз» займається доставкою природного газу до понад 250 000 сімей Волині. Компанія активно впроваджує онлайн-сервіси, якими користуються вже понад 60 000 жителів області. Чат-бот Viber використовують майже 17 000 волинян.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024