Чи потрібна криміналізація контрабанди товарів комерційного призначення. ОПИТУВАННЯ

07 Квітня 2020, 12:18
3261

Волинська торгово-промислова палата та ГО «Агенція міжнародної співпраці» запрошують волинян взяти участь в опитуванні «Чи потрібна криміналізація контрабанди товарів комерційного призначення».

Про це повідомляють на сайті Волинської ТПП.

Як відомо, останнім часом відбуваються жваві дискусії стосовно необхідності запровадження на законодавчому рівні кримінальної відповідальності за контрабанду товарів комерційного призначення.

Читайте також: «Контрабас»: які схеми працюють на кордоні та чому Україна втрачає мільярди

Тому для того, щоб дізнатися громадську думку стосовно необхідності такого запровадження, зважити всі за та проти, волинянам пропонують взяти участь у невеличкому опитуванні та відповісти на декілька питань.

Це опитування носить цілком конфіденційний характер і пройти його можна за ПОСИЛАННЯМ.

Опитування проводять у рамках проєкту «Товарна контрабанда: криміналізувати чи ні? Погляд з прикордонної Волині» за підтримки Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» і за сприяння Європейського Союзу.

Метою проєкту є дослідження та аналіз на рівні Волинської області думок зацікавлених сторін та громадськості щодо доцільності можливого впровадження кримінальної відповідальності за контрабанду товарів комерційного призначення, встановлення прогалин у законодавчому регулюванні зазначеної проблеми.

Більше про громадську ініціативу «За прозору та чесну митницю» читайте ТУТ

Читайте також: Як волинським експортерам знайти партнерів у Канаді

Коментарі
07 Квітня 2020, 15:56
Почитав питання... Ну їх явно заанґажований писака писав. Бо відповідаючий у самій постановці питань і у варіантах відповіді буквально схоляється до вибору варіантів де за криміналізацію. До того ж нема чіткого пояснення ЩО Ж САМЕ сається на увазі під криміналізацією? Респонденту це лишають на його хлопський здогад...<br/>Нема сумнівів шо внаслідок шахрайства у постановці питань результати будуть приблизно такі: дві требтини чи 4 із 5 респондентів ЗА криміналізацію.<br/>Якесь чинушеське лайно просто задумало прикритись громадською думкою у свому намаганні вичалювати із українців щораз більше і більше штрафів за нові і нові обмеження.<br/>Чинуші, ну не лізьтие ви в економіку! Люди пруть з Європи усе тому, що хочуть будувати Україну, для вас сволоти нахлібники, для вашого неробського потомства! Сидіть там рівно і не заважайте людям завозити з Європи якісь нові прогресивні засоби виробництва і т.п.<br/>Чи зєля комуняк привів на пости?? Пхати палки у колеса діловим людям - це дуже видає чмошників-комуняк.
08 Квітня 2020, 11:33
Оооооо! Барига контрабасний обізвався. І головне так гарно почав коментар свій з претензією на інтелект. Але вистачило його лише на перший абзац, та й то не повністю. А далі поперло істинне обличчя так званого бізнесмена. &amp;quot;Чинуші не лізьте в економіку&amp;quot;, - пише цей великий &amp;quot;розбудовник України&amp;quot;. Виявляється контрабанда - це економіка. З якої пори? Тоді точно так само можна заявити, що й наркоторгівля - це економіка, і виробництво та збут сурогатного алкоголю - це економіка. А чому ні? Адже там також колосальні гроші крутяться. А жителі прикордонних регіонів, що сигарети на собі ящиками носять чи через річку переправляють за кордон - це, виявляється, взагалі великі бізнесмени, які претендують на звання &amp;quot;Почесний експортер&amp;quot;. Контрабанда приносить надприбутки окремим ділкам. Але власне для держави від неї яка користь? Це велике зло. Це не сплачені митні платежі, податки і збори. Це порушення чесної конкуренції між підприємцями, адже не всі ж торгують сірим імпортом. А потім цей же барига буде першим верещати, що доріг у нас немає, освіта та медицина паршива і т.д. і т.п. А звідки все це має взятися, якщо всі так будуть робити як цей любитель контрабасу. А далі, цей же барига по тихому ще спробує й субсидію отримати, бо оформив &amp;quot;догляд за дідом чи бабою&amp;quot;. Чоткий паца, чи не так? Яка економіка таке витримає? У всіх цивілізованих, прогресивних та заможних країнах світу контрабанда так само як ухилення від сплати податків - це тяжкі кримінальні злочини, за які дають не лише космічні штрафи, а й реально садять у тюрму. До речі, це відомо всім. А ми ж так хочемо жити як у Європі, з відповідним рівнем життя, освіти, медицини, цінами. Але через таких &amp;quot;розбудовників держави&amp;quot; нічого нам не світить. Поки суспільство саме не почне боротися з цим злом
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024