Поліція розслідує розтрату «Ковельводоканалом» бюджетних коштів

07 Квітня 2020, 14:00
Юрій Рибачок 694
Юрій Рибачок

Правоохоронці звинувачують керівництво комунального підприємства у розтраті бюджетних коштів на користь службових осіб проєктної організації.

Слідча суддя Ковельського міськрайонного суду Тетяна Денисюк ухвалою від 2 квітня надала дозвіл поліції зняти копії з проєктно-кошторисної документації щодо будівництва водопровідної мережі у Ковелі на вулиці Володимира Кияна та реконструкції локальних водозаборів, яка була розроблена ТОВ «Проекткомунбуд» (м. Львів) і перебуває у Ковельському управлінні водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал», де начальником Юрій Рибачок.

Вилучити документи старший слідчий поліції Дмитро Мартинюк просив у рамках кримінального провадження №12019030000000104, яке відкрите 26 листопада 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України «у зв’язку із виявленням правоохоронними органами ознак розтрати службовими особами УВКГ «Ковельводоканал» на користь службових осіб ТОВ «Проекткомунбуд» бюджетних коштів».

Про розтрату стало відомо під час планової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства. Встановлено, що в ході виконання договорів, укладених між УВКГ «Ковельводоканал» та ТОВ «Проекткомунбуд» на розробку проектно-кошторисної документації для об’єктів «Будівництво водопровідної мережі від НС-ІІ» та «Реконструкція двох локальних водозаборів», безпідставно включено до договірної ціни позицію «витрати при роботі в несприятливий період» із застосуванням коригуючого коефіцієнту 1,2.

Такі витрати, згідно чинного законодавства, можуть включити у разі виконання робіт в період з 10 листопада по 25 квітня. У даній справі роботи фактично виконувалися в червні та липні.

Загальна сума необґрунтованих нарахувань становить 48 272,77 гривень.

Представник УВКГ «Ковельводоканал» пояснив по телефону судді, що «підприємство готове надати слідству копію документації, натомість вилучення оригіналу може призведе до зупинення робіт по водопостачанню населення, оскільки на даний час ще не завершена процедура передачі побудованого водопроводу на баланс підприємства».

Нагадаємо, з січня 2020 року у Турійському районному суді розглядається кримінальне провадження про обвинувачення начальника «Ковельводоканалу» Юрія Рибачка у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024