Волинські громади виділили для боротьби з COVID-19 понад 82 мільйони гривень

10 Квітня 2020, 09:00
Скільки грошей Луцька тергромада виділила для боротьби з COVID-19 737
Скільки грошей Луцька тергромада виділила для боротьби з COVID-19

У зв’язку з надзвичайною ситуацією із запобігання занесенню і поширенню на території України загалом, і Волині, зокрема, хвороби COVID-19, волинські місцеві ради об’єднали свої зусилля і фінансові можливості.

Муніципалітети-члени АМУ в області протягом березня-квітня 2020 року вже виділили понад 82 мільйони гривень. Це без  залучення спонсорської та іншої благодійної допомоги. З цих коштів профінансували майже 38 мільйонів. Інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

«Однією з основних причин погіршення  ситуації із захворюванням може стати нестача вільних коштів, як у державному так і місцевих бюджетах. Тому для оперативного придбання засобів захисту персоналу лікарень, медобладнання, якого вкрай може не вистачити в пікові навантаження, дезінфікуючих засобів та проведення карантинних заходів керівники органів місцевого самоврядування в міру наявних можливостей їх місцевих бюджетів, ініціювали ухвалення місцевими радами відповідних рішень щодо виділення коштів на здійснення невідкладних заходів. Досить часто кошти виділяли «в складчину» до обласного і районних фондів із запобігання поширенню респіраторної хвороби COVID-19», – пояснив консультант Асоціації міст України Василь Гром.

Понад 7,8 мільйона гривень виділили й із бюджетів інших міст обласного значення, із яких 2,5 мільйона профінансували.

Вагомий внесок у боротьбу з протидії епідемії внесла Луцька міськрада. Своїми рішеннями вона виділила 69,8 мільйона гривень. З яких  майже половину вже профінансували.

Розуміючи масштабність загрози, керівництво міськради 87% виділених коштів, а це 61 мільйон гривень, спрямувало субвенцією до обласного бюджету Волині в обласний фонд протидії інфекції.

Не залишилися осторонь об’єднані й нереформовані територіальні громади-члени АМУ, місцеві ради яких виділили 4,7 мільйона гривень. Значні суми коштів місцевих бюджетів передбачають спрямувати на боротьбу з COVID-19 Устилузька ОТГ – 1,5 мільйона гривень, Ратнівська та Маневицька селищні ради – 637 та 270 тисяч гривень відповідно, Вишнівська і Городищенська ОТГ – по 290 тисяч гривень, виділяють кошти й інші муніципалітети.

Наразі виконавчі органи місцевих рад продовжують забезпечувати необхідним фінансуванням реалізацію конкретних заходів із оплати виконаних робіт, придбання медобладнання та засобів захисту, надають пасажирський транспорт для підвозу медперсоналу до лікувальних установ області та інші заходи.

Читайте також: Інфікованих коронавірусом луцьких медиків лікуватимуть за кошти міста

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024