Українці в Польщі більше бояться втратити роботу, ніж захворіти на коронавірус

10 Квітня 2020, 14:37
Українці в Польщі більше бояться втратити роботу, ніж захворіти на коронавірус 1049
Українці в Польщі більше бояться втратити роботу, ніж захворіти на коронавірус

Українці в Польщі під час карантину втрачають роботу, житло, а тому більше бояться не самого коронавірусу, а негативних економічних наслідків через нього.

Більша частина опитаних заявили, що не бояться підхопити коронавірус (51%), проте побоюються за своїх близьких в Україні (56%) та в Польщі (47%). Про це повідомляє Yavp.pl, згідно з дослідженням польської соціологічної агенції IR Center.

Натомість втратити роботу в Польщі та залишитися без засобів для життя бояться 37% українців, а ще 19% переживають, що змушені будуть повернутися на батьківщину.   

Щодо ставлення до карантинних обмежень, то 60% опитаних зазначили, що так чи інакше відчувають їхні наслідки. Зокрема, 30% втратили роботу, 27% мають інші проблеми, пов’язані з працею, 3% - залишилися без житла. 

Попри усі проблеми, переважна більшість опитаних громадян України (83%) хочуть залишитися в Польщі, як і планували. Тільки 1 із 10 українців відчуває погіршення відношення з боку поляків. 

Читайте також: Уряд Польщі змінює правила легалізації українців на «біометрії» 

Висловили громадяни України й своє ставлення до дій польського уряду, які спрямовані на іноземців. 55% опитаних заявили, що позитивно оцінює їх. Натомість дії українського уряду щодо українців в Польщі позитивно оцінює лише 27% опитаних. 

Загалом аж 82% українців заявили, що чекають на полегшення для них з боку Польщі. Зокрема,  67% очікують на можливість отримати матеріальну підтримку, 57% розраховують на психологічну підтримку, а 32% сподіваються на полегшення процедури легалізації після закінчення права законного перебування.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024