Як розподілили державні гроші між закладами охорони здоров’я в області

11 Квітня 2020, 13:03
Гроші на медицину 618
Гроші на медицину

Депутати обласної ради визначилися, як розподілити 67 мільйонів гривень для охорони здоров’я, що надійшли з державного бюджету.

Рішення прийняли під час засідання бюджетної комісії Волинської облради.

Депутати рекомендували внести зміни до показників обласного бюджету, підтримавши  відповідний проєкт розпорядження голови ОДА.

Йдеться про збільшення  доходів загального фонду обласного бюджету на загальну суму 67 мільйонів гривень за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Із загального обсягу виділили понад 16 мільйонів на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином. Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк пояснив, що ці кошти розподілять по територіях пропорційно до кількості хворих на цукровий та нецукровий діабети.

На центри громадського здоров’я рекомендують спрямувати 4,6 мільйона гривень. На підтримку окремих закладів охорони здоров’я, які надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення – понад 6,2 мільйона гривень.

З них Локачинській центральній районній лікарні – 120 тисяч гривень, Маневицькій центральній районній лікарні – 191 тисяч гривень.

Обласному бюджету з цих коштів – майже 6 мільйонів гривень:

  • Волинській обласній психіатричній лікарні Луцька – майже 3 мільйони гривень,
  • Волинському обласному фтизіопульмонологічному медичному центру – 1,5 мільйона гривень,
  • Волинському обласному госпіталю ветеранів війни – 75 тисяч гривень,
  • обласній інфекційній лікарні – 294 тисячі гривень,
  • обласній лікарні «Хоспіс» міста Луцьк – 263 тисячі гривень,
  • обласній лікарні «Хоспіс» міста Ковель – 332 тисячі гривень,
  • обласному перинатальниому центру – 72 тисячі гривень,
  • обласному центру з профілактики та боротьби зі СНІДом – 210 тисяч гривень,
  • обласному шкірно-венерологічному диспансеру – 196 тисяч гривень;

на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином у вигляді субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам спрямують 16 мільйонів гривень;

на фінансове забезпечення діяльності, пов’язаної з проведенням судово-психіатричної експертизи для Волинської обласної психіатричної лікарні міста Луцька – 662,7 тисяч гривень;

для забезпечення застосування примусових заходів медичного характеру в обласній психіатричній лікарні міста Луцька – 914 тисяч гривень;

на здійснення підтримки окремих закладів охорони здоров’я – 38,4 мільйона гривень (обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки – майже 7,3 мільйона гривень, обласному центру служби крові – 10,6 мільйона гривень, Волинському бюро медико-соціальної експертизи – 1 мільйон гривень, обласному бюро судово-медичної експертизи – майже 10 мільйонів гривень, обласній базі спеціального медичного постачання – 1,8 мільйона гривень, обласному патологоанатомічному бюро – 7,7 мільйона гривень.

За інформацією Ващенюка, з обласного бюджету вивільняється 17,9 мільйона гривень, які пропонують розподілити між медичними комунальними підприємствами, яким не вистачає фінансування в рамках програми медичних гарантій. Ці кошти ще не розподілені.

Голова бюджетної комісії Михайло Імберовський пояснив, що для  Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру облради не вистачає 15 мільйонів гривень в порівнянні з видатками минулого року, а Волинському обласному госпіталю для інвалідів війни – 12 мільйонів гривень.

На наступному засіданні постійної комісії депутати працюватимуть над розподілом коштів підприємствам, що не отримали належного фінансування від Національної служби здоров’я.

Також на наступному засіданні виділять кошти на доплати медикам, які задіяні в боротьбі з коронавірусною хворобою в сумі до трьох посадових окладів. Михайло Імберовський наголосив, що обласна рада зобов’язана підтримати цих людей, які сьогодні фактично на передовій у війні з головною недугою 2020 року.

Читайте також: Міська лікарня отримала засоби індивідуального захисту

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024