Незаконний улов гарпуном на Хрінницькому водосховищі обійшовся у 1,5 тисячі гривень

11 Квітня 2020, 15:05
Хрінницьке водосховище 1097
Хрінницьке водосховище

Суддя Демидівського районного суду Таміла Феха розглянула справу про адміністративне правопорушення щодо чоловіка, який порушив правил рибальства.

Слухання справи відбулось 6 квітня. Про це йдеться у постанові суду.

Обвинувачений 4 лютого о 23:20 на Хрінницькому водосховищі, поблизу села Товпижин Демидівського району, грубо порушив правила рибальства. Чоловік під час підводного полювання гарпунною рушницею перевищив добову норму вилову риби. Він зловив чотири щуки загальною вагою 4,5 кілограма та три окуні загальною вагою два кілограми.

Підсудний під час розгляду справи підтвердив обставини, вказані у протоколі про адміністративне правопорушення, визнав свою вину та пояснив, що займається підводним полюванням на законних підставах. Допустив перевищення добової норми вилову риби, тому що не побачив скільки рибин впіймав.

Суддя постановила визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу і призначити штраф у розмірі 340 гривень з конфіскацією однієї щуки та трьох окунів. Вилучене підводне спорядження – гарпунну рушницю, двоє ластів, маску, трубку, костюм, – повернути власнику.

Також порушник заплатить на користь держави судовий збір у розмірі 420 гривень та 731 гривню майнової шкоди на користь Демидівської селищної ради.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024