Українським ФОПам на карантині виплатять допомогу на дітей

13 Квітня 2020, 08:00
1767

Фізичні особи-підприємці, які вимушено призупинили свій бізнес через карантин задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19, отримають від держави грошову допомогу на дітей.

Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

У Мінсоцполітики уточнили, що ця допомога буде для догляду за дитиною віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму. Відповідно до держбюджету-2020, прожитковий мінімум на одну дитину залежно від віку може становити 1779 чи 2218 гривень.

Уряд ще розробляє остаточний механізм надання такої допомоги. Її виплачуватимуть одному із батьків. Таку допомогу пропонується надавати ФОПам, які не мають найманих працівників та які на період карантину призупинили свій бізнес та втратили прибуток.

«Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли у неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти у центр зайнятості та отримати статус безробітного», – сказала Лазебна.

Такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення «залежно від ситуації з карантинними заходами, станом економіки країни».

Міністерка запевнила, що Кабмін уже найближчим часом ухвалить рішення про надання такої допомоги.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024