Список волинських бізнесів, які допомагають боротися з пандемією. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

25 Квітня 2020, 11:30
Волинські бізнеси 4654
Волинські бізнеси

Через пандемію значна частина бізнесу опинилися у скрутній ситуації. Суттєво зменшилася клієнтська база, критично знизилися доходи, а в деяких випадках довелося взагалі тимчасово припинити діяльність. 

Та попри власні труднощі, підприємці змогли прийти на допомогу медикам, які спочатку майже голіруч змушені були боротися з новою хворобою, та людям, які через карантин опинилися в складних життєвих обставинах. 

Журналісти Бізнес.Район уклали список бізнесів, які підтримують волинян у непростий час. Цей перелік не є вичерпним, він постійно оновлюється і доповнюється. Якщо ви допомагаєте, або знаєте підприємців, які виділили ресурси на допомогу у боротьбі з коронавірусом, пишіть нам на електронну пошту [email protected].

Рожищенським медикам передали благодійну допомогу

Одним із перших підприємств, які почали допомагати лікарям, стало підприємство «Гірсам». Це спільний українсько-голландський бізнес, який займається розведенням свиней та виготовленням кормів для них. Ще 23 березня вони передали Рожищенській амбулаторії перший транш медичних масок.  

«Гірсам» передає маски
«Гірсам» передає маски

Благодійники переказали на рахунок Рожищенської лікарні понад 175 тисяч гривень

Через кілька днів це ж підприємство «Гірсам» перерахувало 100 тисяч гривень Рожищенській лікарні. Ще 50 тисяч надійшло від компанії «Чебені Плюс», яка теж займається розведенням свиней. Останні 25 тисяч перерахували місцеві жителі.

Рожищенська лікарня
Рожищенська лікарня

У Рожищі почали шити маски для медиків

Рожищу, мабуть, найбільше пощастило з підприємцями-благодійниками. Окрім великих компаній, допомагати медикам почали і приватні підприємці. Олександр Кучірка та Віра Шварцкоп надали матеріал для пошиття медичних масок волонтерам, які організували пошиття цих засобів захисту для центральної районної лікарні.

Волинська птахофабрика закупила обладнання для лікарні у Володимирі

Відома волинська птахофабрика «Епікур» теж не залишилася осторонь епідемії. У березні підприємство придбало Володимир-Волинській лікарні кисневий концентратор та апарат штучної вентиляції легень вартістю понад пів мільйона гривень.

Відома компанія автозаправок передала волинській «швидкій» талони на пальне

У час, коли від служби екстреної допомоги залежить, як швидко виявлять та ізолюють потенційних хворих та розносників хвороби, дуже важливо завжди мати повний бак пального. На щастя, це розуміє і компанія автозаправок WOG. Вони подарували Волинському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф близько тисячі талонів на пальне, аби «швидкі» могли здійснити 20 тисяч додаткових виїздів на виклики.

Талони на пальне
Талони на пальне

3D-принтером – по коронавірусу: як луцький рекламний агент почав «захищати» медиків

Рекламна справа лучанина Павла Цапюка постраждала унаслідок коронавірусу. Карантин та обмеження добряче вдарили по бізнесу, і рекламне агентство «Printing Lutsk» та нещодавно відкрита студія 3D-друку «Центр тривимірних технологій» залишилися без замовлень. Але підприємець не опустив руки, а почав безкоштовно робити на 3D-принтері захисні пластикові щитки для медперсоналу, перехідники для апаратів штучної вентиляції легень та «маск-фрейми» – пластикові рамки-фіксатори, які можна використати, якщо закінчилися одноразові маски.

Павло Цапюк із готовими щитками
Павло Цапюк із готовими щитками

Волинська компанія допомогла перевезти спецліжка до обласної лікарні

Лікарні потребують не тільки медобладнання чи засобів індивідуального захисту. Може стати у пригоді навіть звичайна вантажівка. Так, компанія «ВОЛИНЬ-ЗЕРНО-ПРОДУКТ» допомогла перевезти спецліжка із медичного центру «Боголюби» у Волинську обласну клінічну лікарню.

Вантажівка «ВОЛИНЬ-ЗЕРНО-ПРОДУКТ» зі спецліжками
Вантажівка «ВОЛИНЬ-ЗЕРНО-ПРОДУКТ» зі спецліжками

Луцька компанія віддала 300 тисяч гривень на боротьбу з COVID-19 на Волині

Відомий на Волині і за її межами виробник м’ясо-ковбасних виробів компанія «Дмитрук» теж не залишила медиків наодинці з вірусом. Через благодійні фонди та громадські організації підприємство передало 300 тисяч гривень на засоби захисту для медпрацівників та продуктові набори для працівників карантинних пунктів.

Горохівських медиків підтримав благодійник 

Зараз медикам може стати в нагоді навіть така «немедична» річ як пральна машина. Саме таку нещодавно передав горохівській «швидкій» приватний підприємець Сергій Бутулай. А разом з нею надав і сушильну машину.

Пральна і сушильна машини Сергія Бутулая
Пральна і сушильна машини Сергія Бутулая

«Наш Край» передав для луцьких сімей, які потребують допомоги, 400 продуктових наборів

Деякі підприємства взялися допомагати соцслужбам та безпосередньо малозабезпеченим громадянам. Так, мережа магазинів «Наш край» передала в Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 400 продуктових наборів. Люди безкоштовно отримали олію, пряники, крупи, макарони, цукор та інші необхідні продукти.

Продуктові набори «Наш край»
Продуктові набори «Наш край»

Волинські підприємці харчують лікарів, які борються з коронавірусом

Відразу кілька закладів харчування та виробників продуктів почали допомагати лікарям на передовій боротьби з інфекцією. WestAutoHubKitchen, Mojo«Дядя Pizza», ТМ «Дмитрук» та «Оболонь Кораблик» об'єдналися, щоб забезпечити харчуванням медиків Волинської обласної інфекційної лікарні та центру в Боголюбах. Щодня заклади готують і доставляють лікарям близько 250 порцій.

Підприємство «П’ятидні» придбало для медзакладів Волині кисневі концентратори

Директор цього фермерського господарства розпорядився придбати дев'ять апаратів для чотирьох волинських лікарень. Підприємство витратило на це понад мільйон гривень. Але, якщо обласна лікарня ще може закупити необхідне обладнання за рахунок бюджету, то районні медзаклади змушені розраховувати на допомогу небайдужих.

Передача кисневих концентраторів
Передача кисневих концентраторів

Підприємець із Олики закупив для психлікарні безконтактні термометри

Підприємець із Олики Павло Давидюк передав психлікарні, де зафіксували спалах коронавірусу, безконтактні термометри. Підприємство уже не вперше допомагає лікарні. Зокрема, на початку травня вони передали дезінфікуючі засоби та захисні екрани обличчя для медпрацівників.

Безконтактні термометри, які передав підприємець
Безконтактні термометри, які передав підприємець

 

Читайте також: Волинському бізнесу пропонує безкоштовні консультації команда експертів #business911

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024