Рівняни створили мобільний додаток для боротьби з коронавірусом

14 Квітня 2020, 17:24
864

Рівненський проєкт потрапив до фіналу національного онлайн-змагання.

В Міністерстві цифрової трансформації України оприлюднили імена фіналістів конкурсу IT-проєктів для боротьби з коронавірусом #HackCorona in Ukraine. Про це повідомила пресслужба міністерства.

Згідно з даними відомства, на конкурс з призовим фондом в 4 мільйони гривень подали заявки 899 проєктів, які представили ідеї та готові продукти, покликані полегшити життя громадян і бізнесу під час пандемії.

У фінал конкурсу #HackCorona in Ukraine потрапили 22 проєкти. За результатами другого туру з фіналістів виберуть переможців, які отримають фінансування.

До 22 проєктів, що увійшли у фінал змагання увійшов проєкт «Corona Scanner», робота над яким ведеться в Рівненській Інжинірингової Школи на базі Національного університету водного господарства та природокористування.

Автори ідеї, Володимир Шевчук та Олександр Коленчук, вже мають досвід співпраці з Інжиніринговою Школою Noosphere та НУВГП. Проєкт розвивається дуже оперативно завдяки консолідації студентів, менторів Інжиніринговою Школою, експертів НУВГП, фахівців медичних закладів, представників ІТ спільноти та місцевої влади Рівного.

Головна мета «Corona Scanner» допомога людям та бізнесу України у полегшенні боротьби з пандемією COVID-19 та у мінімізації її наслідків.

Мобільний додаток та веб-сервіс «Corona Scanner» забезпечить:

  • Оперативне опитування, моніторинг та візуалізацію зміни стану здоров’я населення, з можливістю побачити дані у конкретному районі чи вулиці міста (або у будь-яких адміністративних одиницях).
  • Моніторинг потреб населення – користувач зможе відмітити продукти, ліки та інших ресурси, яких він гостро потребує, з можливістю подальшого надання потрібних товарів та послуг (в тому числі оффлайн сервісів, що розташовані поруч таких користувачів). Це уможливить оперативне реагування влади та волонтерів на потреби населення.
  • Моніторинг поточного стану медичних закладів – лікарі вперше напряму зможуть відображати дані про наявність чи відсутність необхідних ресурсів, і ця інформація одразу буде доступна владі 24/7. Це уможливить оперативне реагування влади та волонтерів на потреби лікарень.
  • Акумуляції зібраних даних про здоров’я і потреби населення за вибраними критеріями та розробка статистичного інструментарію.

«Кожний із 22 проєктів-фіналістів – унікальний та потребує індивідуального підходу. Саме тому ми особисто познайомимося з усіма командами, поговоримо про ідеї та історії їх проєктів. У ході менторських сесій профільні експерти допоможуть учасникам удосконалити їх продукти, аби здобути найкращий результат. За результатами другого етапу ми оберемо переможців, що отримають фінансування», – розповідає Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.


 

Читайте також: Рівне увійшло у топ-5 міст з найвищим індексом дотримання самоізоляції

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024