Скільки витратить держава на підтримку малого бізнесу під час кризи

18 Квітня 2020, 13:19
1252

У межах оновленої програми пільгових кредитів «5-7-9» держава планує витратити 35 млрд грн на рефінансування кредитів малого бізнесу або надання дешевих кредитів для підтримки платоспроможності малих компаній. 

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко – інформує «Агрополіт».

«При плануванні програми ми розраховували розмір кредитного портфелю до 35 млрд грн. Якщо будемо бачити, що потреби більші, то суму збільшуватимемо», – повідомив він.

В межах оновленої програми позику під низький відсоток будуть видавати малому бізнесу для виплати зарплат, поповнення обігових коштів або ж рефінансування кредитів у банках, в межах якого протягом року бізнес не буде сплачувати відсотки за банківським кредитом.

Для того, аби отримати цей пільговий кредит від держави, підприємцю потрібно зберегти щонайменше 80% робочих місць.

Раніше, кредити під 5-7-9% річних уряд планував видавати українцям, які створюють новий бізнес. Наразі ж її поширять на тих підприємців, які постраждали від кризи та карантину. Так, під 5% річних пропонуватимуть брати кредити для рефінансування наявних банківських позик.

Читайте також: 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024