Україна у 2020 році імпортувала гречки на 115 мільйонів гривень

22 Квітня 2020, 16:47
1013

Митниця оновила інтерактивний портал щодо імпортно-експортних операцій – відтепер кожен охочий може переглянути статистику ввезення чи вивезення з України конкретного товару.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

Нагадаємо, минулого тижня Митниця відкрила статистичні дані по товарообігу з Україною до четвертого знаку Українського класифікатора зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Відсьогодні імпорт чи експорт конкретного товару легко відстежити до десятого знаку УКТ ЗЕД.

На оновленому порталі тепер можна:

  • шукати дані по товарам до 10-го знаку УКТ ЗЕД;
  • аналізувати дані за 2017 – І квартал 2020 рр.: імпорт, експорт, сальдо, оподаткований імпорт, надходження від Митниці, податкове навантаження на одиницю обраної валюти тощо (додали 2017 рік);
  • досліджувати дані у двох валютах: гривні та доларах США (додали UAH);
  • легше користуватися англомовною версією порталу (оновили перемикач мов).

Для прикладу: ще минулого тижня гречку доводилося шукати серед проса та інших зернових культур без можливості виокремлення. 

Відтепер можна дізнатися, що саме гречки у першому кварталі 2020 року Україна імпортувала на 115 мільйонів гривень (4,6 млн дол.), а це у 6,5 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому експорт гречки суттєво зменшився, з чого можна зробити висновок, що її вистачить на всіх.

Окрім того, внесли низку технічних правок, про які писали користувачі у день запуску дев'ятьох розділів порталу по товарообігу.

Читайте також: Дорожню карту переходу Держмитслужби на єдину юрособу розробить компанія з «великої четвірки»

Найближчим часом додадуть кількісні показники, такі як вага, довжина, об'єм тощо. На прикладі гречки: її імпорт можна буде відстежувати ще й в кілограмах/тоннах.

Коротка та зрозуміла інструкція, як користуватися порталом – за ПОСИЛАННЯМ.

Проект став можливим завдяки підтримці Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Читайте також: Українським митникам піднімуть зарплату: кому і наскільки

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024