Волинського посадовця Держгеокадастру, якого спіймали на хабарі, не відсторонили від посади

25 Квітня 2020, 14:15
863

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду В'ячеслав Покидюк розглянув клопотання старшої слідчої слідчого управління  Головного управління Національної поліції у Волинській області Тетяни Данильчук про відсторонення від посади начальника міжрайонного управління у Ківерцівському та Рожищенському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Слухання справи відбулось 16 квітня. Про це йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, чоловіка викрили на хабарі у лютому. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Вимагання й одержання неправомірної вигоди). Карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Відсторонення підозрюваного від посади, на думку слідчого та прокурора, має важливе значення у кримінальному провадженні, оскільки перебуваючи на займаній посаді він може впливати на свідків, створювати штучні докази своєї невинуватості, уникнувши відповідальності, тому звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора та слідчого, які підтримали клопотання, думку підозрюваного та захисника, які, кожен зокрема, просили відмовити в задоволенні вказаного клопотання у зв'язку з його безпідставністю, аналізуючи матеріали справи, суд вважає, що клопотання не підлягає до задоволення.

Суддя постановив у задоволенні клопотання про відсторонення підозрюваного від посади начальника міжрайонного управління у Ківерцівському та Рожищенському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області відмовити.

Читайте також: Директор волинського підприємства не виплатив понад 670 тисяч гривень податків

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024