У Нововолинську підприємці вимагають відкрити ринки.ФОТО

29 Квітня 2020, 15:35
Нововолинськ 1641
Нововолинськ

У Нововолинську 29 квітня відбувся попереджувальний автопробіг місцевих підприємців, які вимагають відкриття місцевих ринків.

Цю акцію протесту організувала профспілка підприємців та працівників торгівлі «Ринок м. Нововолинська», аби захистити права й інтереси суб’єктів малого підприємництва, інформує Нововолинськ.com.

Відтак, колона із кількох десятків автівок проїхала вулицями міста й гучно просигналила, аби привернути до себе увагу.

У такий спосіб спілка підприємців Нововолинська, профспілка підприємців та працівників торгівлі «Ринок м. Нововолинська» звернулись до органів місцевого самоврядування щодо вжиття заходів задля захисту та підтримки функціонування суб’єктів малого підприємництва.

Підприємці просять, аби їм дали можливість «годувати свої сім’ї», адже через запровадження карантину вони зазнають чималих збитків, оскільки для них торгівля – це чи не єдина можливість заробляти кошти.

Окрім цього, за їх словами, обмежувальні заходи істотно обмежили не лише їхні права як суб’єктів малого підприємництва на підприємницьку діяльність, а й права громади міста на забезпечення продуктами харчування та промисловими товарами в умовах здорової конкуренції за доступними цінами.

«Ми не маємо заощаджень, збитки від нереалізованої продукції щоденно зростають, криза та зубожіння все активніше прогресує в сім’ях, спостерігається негативна тенденція зростання заборгованості за комунальні послуги», – зауважують підприємці у своєму дописі, розміщеному на сторінці «Ринок на карантині» (Нововолинськ) у фейсбуці.

Вирішення усіх цих питань, на думку підприємців, можливе шляхом діалогу між усіма зацікавленими сторонами: підприємцями, громадою міста та органами місцевого самоврядування.

Читайте також: У Нововолинську підприємці збираються на попереджувальний автопробіг

Врешті, вони вимагають:

  • Встановити пільгу в розмірі 100%  від сум податкових зобов’язань по єдиному податку, на весь строк дії карантинних заходів та одного місця після закінчення дії таких обмежень, для платників такого податку I та II груп, робота яких заборонена, названою вище постановою КМУ.
  • Відновити роботу Нововолинського ринку, в найкоротший проміжок часу, із вжиттям комплексу санітарно-епідеміологічних заходів щодо створення безпечних та сприятливих умов для його повноцінного та належного функціонування .
  • Розробити та затвердити програму розвитку та підтримки малого та середнього бізнесу на час дії карантинних заходів.
  • Стимулювати діяльність малого та середнього бізнесу, шляхом виплати з місцевого бюджету компенсацій кожному суб’єкту підприємницької діяльності в розмірі однієї мінімальної заробітної плати за весь час вимушеного припинення такої діяльності, у зв’язку з запровадженням умов карантину.
  • Звернутись з пропозиціями до ВРУ, КМУ та ПУ щодо негайного здійснення комплексу заходів з підтримки, розвитку та захисту прав та інтересів суб’єктів підприємницької діяльності, яким були завдані збитки, внаслідок впровадження режиму карантину.
  • Вжити невідкладних заходів щодо скликання позачергової сесії місцевої ради для вирішення вказаних вище питань.

Нагадаємо, у випадку, коли запрацюють ринки, контролювати їх роботу в умовах карантину будуть державні структури без залучення органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Відкриття ринків: щоденний дозвіл і тиждень простою в разі порушень







 

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024