Чим цьогоріч дивує фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія»

11 Травня 2020, 18:00
«Волинська Голландія» 1935
«Волинська Голландія»

На Ковельщині 11 травня просто неба розпочався третій фестиваль «Волинська Голландія».

Цього року на трьох гектарах землі поблизу селища Голоби висадили до 400 сортів тюльпанів. А також з’явилися ще два десятки нових сортів, привезених із Голландії. 

«Є представники чорних і зелених тюльпанів «Green King», попугайних «Вікторія Сікрет – Розе». Торік у нас був «Вікторія Сікрет – Віолет». Дуже багато піоновидних, повних тюльпанів, добавили ще квіточку з цибулинею. В нас з’явилася така ідея, ми висадили у спеціальні кошики для цибулин по 10-15 тюльпанчиків і їх можна придбати. Привезли з Нідерландів ексклюзивний сорт «Ice Cream». Це – дуже дорогий тюльпан. Коли він зацвітає, то квітка нагадує ріжок морозива», – розповідає директорка з виробництва ФГ «Лілі Лайн» Тетяна Пашковська. 

директорка з виробництва ФГ «Лілі Лайн» Тетяна Пашковська
директорка з виробництва ФГ «Лілі Лайн» Тетяна Пашковська

Частина тюльпанів уже відцвіла.

«У нас є представники ранніх і пізніх тюльпанів. Ранні вже відцвіли, на це вплинули й нічні приморозки: квіточки підмерзли і пелюстки, на жаль, осипалися. Пізні сорти якраз починають зацвітати. Дуже добре, що дощик кілька днів тому пройшов. Через посуху тюльпан вийшов низькуватий і бутони не зовсім повні», – пояснює Тетяна Пашковська.

Власник тюльпанового поля, керівник фермерського господарства «Лілі Лайн» Олександр Подзізей говорить, аби виростити таку кількість тюльпанів, потрібно повний цикл.

«Починаємо ми садити тюльпан восени, в кінці жовтня. Є спеціальна машинка, ми під’їжджаємо, засипаємо туди цибулини і машинка йде рівненькими рядами, щоб сортність витримувалася. На зиму тюльпани накриваємо соломою, щоб трималася волога і, звичайно, аби зілля не росло восени. Далі йде весна, полив, добрива. Весною квітка не має ціни, тому ми її зрізаємо, а листя залишаємо, щоб наростала цибулина.  В Чернівецькій області, на Херсонщині і Київщині вже перецвів тюльпан. А в нас через холодні ночі, відсутність дощу це все трошки загальмувало цвітіння», – каже Олександр Подзізей.

Лучанці Руслані Козицькій, яка приїхала на тюльпанове поле, разом із дітьми до вподоби цей фестиваль.

«Тюльпани всі дуже гарні, незвичайні. Вони такі купчасті, в кольорах. Дуже темний колір гарний, червоний, яскраві, вдома таких не побачиш, а тут настільки великий різновид. Я дуже вражена», – каже жінка.

Фестиваль триватиме три дні.

Читайте також: Тюльпановий фестиваль у 20 хвилинах від Рожища: як доїхати































Читайте також: Волинська Голландія: погода підвела, але відвідувачів у перший день було багато

Тюльпанове поле на Ковельщині відкриють для відвідування

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024