На Рівненщині завершується посівна

12 Травня 2020, 13:25
Фото ілюстративне 959
Фото ілюстративне

Кліматичні умови травня покращили посіви сільськогосподарських культур Рівненщини.

Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

За даними Рівненського обласного центру з гідрометеорології, за перший тиждень випало опадів від 40 до 79 % місячної норми. Тому ґрунт на полях добре зволожений.

З ходом весняно-польових робіт ознайомився голова ОДА Віталій Коваль під час робочого візиту до Дубенської аграрної компанії.

«Посівна на Рівненщині вже проведена на 96%. І успішно рухається до завершення. Аграрії закінчують сівбу ярих культур – зернових, технічних, а також картоплі та овочів. Травневі дощі поліпшили посіви. Нормальний хід посівної підтвердили і в Дубенській аграрній компанії, яку відвідав минулої п'ятниці. Прогнозують, що сільськогосподарські підприємства пройдуть рік в «плюсі». Це важливо і з огляду податків, і з точки зору розвитку наших аграріїв, забезпечення попиту на їхню продукцію», – зазначив Віталій Коваль.

Також аграрії завершили сіяти ранні зернові, цукрові буряки, соняшник, посадку картоплі. На  93 % посіяно кукурудзу на зерно, сою – 92 %, 75 % складають овочеві культури.

Під час весняного обстеження озимих та ярих культур пошкоджень рослин не виявлено. Огляд рослин показав, що 64 % посівів знаходяться в доброму стані, 36 % – в задовільному.

Наразі аграрії продовжують підживлювати посіви, оброблювати від хвороб і бур’янів.

Читайте також: Економічна «криза» та карантин: міський голова Рівного спрогнозував ситуацію

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024