На Локачинщині диких кабанів розводять у вольєрах. ФОТО, ВІДЕО

13 Травня 2020, 10:00
Сімейство диких кабанчиків 842
Сімейство диких кабанчиків

Лісівники Володимирщини розводять диких кабанів вольєрним способом.

Зважаючи на те, що поголів’я дикого кабана останнім часом на Волині значно пішло на спад – через поширення африканської чуми – така справа зараз вкрай необхідна, розповідає пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Про те, як це відбувається на території Губинського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», розповідає лісничий  Ігор Іщук.

«Маємо 5 вольєрів для свиней. На сьогодні тут живе 27 особин (разом із поросятками). Вирощуємо та скоро плануємо випускати  у природне середовище», – ділиться планами Ігор Анатолійович.

Коли в лісі підросте трава – щоб тварини не були такі помітні, та кропива – це улюблений весняний харч свиней, їх випустять у природне середовище.

«Вольєри у нас досить великі  є всі умови, щоб свині залишалися дикими. Деякі вольєри будувалися минулого року, іншим уже по 2-3 роки. А в 2019 на території лісництва облаштували ще вольєр для оленів. Наразі тут живе 5 особин – 2 самиці та 3 самці», – розповідає лісничий.

Лісівники створили для тварин комфортні умови, тож сподіваються на потомство – у майбутньому для випуску у природу. Тварини близько не підходять, вже від першого шуму починають утікати.

Читайте також: На Волині обиратимуть найоригінальніші туристичні маршрути

1

1

1

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024