На Гощанщині немає заборгованості з виплати заробітної плати

14 Травня 2020, 11:40
936

На Гощанщині відбулось засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

13 травня заступниця голови райдержадміністрації Олеся Ткачук провела засідання комісії з питань погашення

Начальниця управління соціального захисту населення РДА Роза Колесник проінформувала про стан заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях та установах району незалежно від форм власності.

Станом на 1 квітня за даними Головного управління статистики у Рівненській області в районі заборгованість із виплати заробітної плати відсутня. Середньомісячна заробітна плата у ІV кварталі 2019 року становила 7949 гривень, що в 1,9 рази вище законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (4173 гривні).

Окрім цього, Роза Колесник зазначила, що упродовж першого кварталу 2020 року робочою групою за участю державного інспектора управління Держпраці в Рівненській області проведено з 32 суб’єктами господарювання у сфері торгівлі роз’яснювальну роботу про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, надано консультації з питань оформлення працівників.

Про стан погашення заборгованості по страхових внесках, інших обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України в Рівненській області, заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та дотримання мінімальних гарантій з оплати праці повідомила учасників засідання головна спеціалістка відділу забезпечення наповнення бюджету фінансового економічного управління ГУ ПФ України у Рівненській області Галина Семенюк.

Директор Гощанської районної філії Рівненського ОЦЗ Петро Зубкевич розповів про особливості надання службою зайнятості соціальних послуг безробітним та роботодавцям в умовах карантину.

Підсумовуючи роботу засідання комісії Олеся Ткачук наголосила, що результативна робота, спрямована на недопущення заборгованості по заробітній платі, має забезпечити додаткові соціальні та економічні гарантії населенню району, особливо у період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

Читайте також: У громаді на Рівненщині п'ять проєктів мають шанс отримати фінансування

Олеся Ткачук
Олеся Ткачук


 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024