Волинян попереджають про масовий літ підгризаючої совки

15 Травня 2020, 15:02
1329

У третій декаді травня розпочинається масовий літ та відкладання яєць підгризаючої совки.

Відродження ж гусениць почнеться на початку червня, а відчутну шкідливість цього шкідника на площах сільськогосподарських культур реєструють з кінця червня. Про це в коментарі AgroTimes нагадала наукова співробітниця Інституту захисту рослин НААНУ Тетяна Неверовська

«У поточному році підгризаючі совки будуть шкодити практично повсюди, ймовірно також утворення осередків з підвищеною чисельністю у Дніпропетровській, Сумській, Київській, Черкаській, Хмельницькій, Рівненській, Волинській областях. Середня чисельність гусениць підгризаючих совок в більшості областей останніми роками допорогова – 0,1-2 екземпляри на метр квадратний, подекуди реєстрували осередки з чисельністю до 2-3 екземпляри на метр квадратний на просапних, картоплі та овочевих культурах», – зазначила науковиця.

Окрім агротехнічних та хімічних заходів у боротьбі проти підгризаючих совок широко використовують і трихограму. Разова норма випуску трихограми становить 30 тисяч самиць на гектар (при щільності шкідника до 30 яєць на метр квадратний).

Читайте також:

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024