Представники однієї з громад Любомльщини розповіли про дистанційну роботу в садках

19 Травня 2020, 13:46
Розповіли про дистанційну роботу в садках 607
Розповіли про дистанційну роботу в садках

Відбулася консультація радників Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» для представників Головненської громади.

Участь у дистанційній консультації узяли: керівник Волинського РО Анатолій Пархом'юк, радники Анатолій Матвіюк, Андрій Погорілий, голова селищної ради Микола Демедюк та заступник голови ради. Про це повідомляють на сторінці ULEAD Волинський регіональний офіс у фейсбуці.

Під час консультації для ОТГ обговорювали кадрові питання, застосування норм трудового законодавства в умовах карантину, надання освітніх послуг в громаді, особливості проведення публічних закупівель, бюджетні питання та фінансові можливості ради в умовах карантину.

Консультація відбувалась дистанційно, за допомогою програми MS Teams. Організаційних проблем в ході надання консультації не було. Учасники зустрічі виявили високу зацікавленість, активно долучились до обговорення, підготували чимало питань за цією тематикою.

За результатами консультації представники Головненської селищної ОТГ отримали актуальну інформацію щодо оплати праці працівникам у час вимушеного простою, який виник в наслідок запровадження карантину та інші кадрові питання. Також дізналися про нове у законодавстві в сфері надання освітніх послуг, проведення публічних закупівель за «новими правилами», про фінансові можливості громади в умовах карантину.

Обговорили інші нагальні питання, зокрема щодо передачі земельних ділянок лісогосподарського призначення державної власності в комунальну власність громади.

Читайте також: Перші на Волині: у Вишнівській громаді відкрили європейський ЦНАП

Голова громади надав інформацію про позитивну практику роботи ДНЗ (Нудиженський дитячий садок) в дистанційному режимі. Вихователі закладу в умовах карантину працюють з дітьми дистанційно.

Обговорили особливості застосування норм Закону України «Про загальну середню освіту», зокрема щодо обов'язковості попередження керівників щодо припинення безстрокових трудових договорів та одночасного укладення з ними відповідного строкового трудового договору в термін до 30 квітня 2020 року.

Провели аналіз бюджетних можливостей ради в умовах скорочення надходження до місцевого бюджету у зв’язку із прийняттям «антикоронавірусного» пакету законів. Обговорили можливість налагодження діалогу з бізнесом в частині оптимізації сплати місцевих податків в кризовий період та інше.

Читайте такожЯк карантин повпливав на економічну ситуацію Луцької міської ОТГ: думка експерта 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024