Найбільша в Рівненській області сонячна електростанція запрацює на Костопільщині

20 Травня 2020, 14:38
1593

Найбільша в Рівненській області сонячна електростанція запрацює на Костопільщині. Її будує ТОВ «Теплоенерго Сервіс» на території Малолюбашанської ОТГ.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Електростанцію зводять на 20 гектарах індустріального парку, вона міститиме 5200 сонячних панелей та матиме потужність 1,8 мВт. У її спорудження інвестовано 1,8 мільйона євро.

Голова ОДА Віталій Коваль підписав розпорядження про зменшення вартості оренди землі для інвестора.

«Держава купує таку електроенергію у виробника за визначеним «зеленим тарифом». А завдання обласної влади – допомагати бізнесу на різних етапах будівництва потужностей», – зазначив посадовець.

Відтепер і до моменту введення СЕС в експлуатацію ТОВ «Теплоенерго Сервіс» платитиме за користування ділянкою удвічі менше – 1,5% від її нормативної грошової оцінки. Таким чином інвестор зможе зекономити понад 400 тисяч гривень на рік.

Наразі «Теплоенерго Сервіс» проводить роботи щодо приєднання сонячної електростанції до Єдиної енергетичної системи. Зокрема завершується прокладання підземного кабелю до точки підключення, проходить сертифікація обладнання в НКРЕКП для укладання угоди; заплановано продовження будівництва сонячної електростанції зі збільшенням потужностей до 6 мВт.

Читайте такожЛуцький водоканал – перше в країні підприємство, де встановили систему озонування

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024