Посол Нідерландів носитиме вишиванку, виготовлену волинською «Едельвікою»

21 Травня 2020, 15:10
3345

У День вишиванки Посольство Нідерландів презентувало у Києві спеціальний проект – «нідерландську вишиванку», яку створили у тандемі з волинською компанією «Едельвіка».

«Нідерландська вишиванка» розповідає про традиції двосторонніх відносин Нідерландів та України: співпрацю у багатьох пріоритетних галузях економіки, сільському господарстві, освіті, культурі, захисті прав людини, миру та справедливості – повідомляє посольство на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

«Я був вражений красою вишиванок на День Незалежності, коли я тільки приїхав до України. Мені подобається ідея «традицій в інноваціях та інноваційності в традиціях», – каже Йеннес де Мол, Посол Королівства Нідерландів в Україні.

Орнаменти та кольори нідерландського острова Маркен, символічність підібраних елементів та типові українські техніки вишивки гармонійно поєднали у цілісну картину.

2

2

 

«Моя роль як посла – будувати мости між Нідерландами та Україною, і наш проект повною мірою реалізує це прагнення. Я дуже задоволений результатом. Ця вишиванка символізує те, наскільки ми цінуємо цю прекрасну українську традицію, якій ми хотіли додати відтінку нідерландських інновацій. Я дуже задоволений цим поєднанням і носитиму вишиванку з гордістю», – додає Посол.

Створення вишиванки у нідерландському стилі розпочалося зі співпраці нідерландської дизайнерки Емілі Германс з українською компанією «Едельвіка», волинським виробником етноодягу. Результатом вебінару, присвяченого тенденціям використання різних технік вишивки, став унікальний дизайн традиційної та водночас сучасної вишитої сорочки.

1

 

«У День вишиванки, 21 травня у цьому році, ми з гордістю ділимось результатами цього натхненного проекту міжкультурної співпраці. Ми сподіваємось, що він знайде своє особливе місце та значення у вашій власній історії про Нідерланди та Україну», – зазначили у Посольстві.

Читайте також: «Едельвіка» одягає іноземців у волинські сукні

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024