Луцький підприємець розповів, як заробити тисячі євро на каліфорнійських черв’яках

21 Травня 2020, 20:54
4874

Підприємець із Луцька Сергій Рижков робить біогумус за допомогою черв’яків.

Як на черв’яках, привезених із Каліфорнії, примножити інвестиції у 10 разів, чоловік розповів на відео, яке опублікував на YouTube  Богдан Климчук.

«Каліфорнійські черв’яки переробляють гній, органічні відходи і в результаті виходить біогумус. Це таке добриво. Один літр цього добрива – як сім літрів гною... Можна співпрацювати з ресторанами, аби ті привозили відходи, можна працювати з владою міста, робити місця прийому (органічних відходів, – ред.), і вперед!» – розповідає бізнесмен.

За словами Сергія Рижкова, щоб приймати відходи, до прикладу, з цілого міста, потрібна величезна кількість такого черв’яка. Тож поки про це рано говорити. Але чоловік «здає» ще одну бізнес-ідею – можна розводити і продавати самого червяка.

Він показав, де живуть ці створіння – у великих дерев’яних ящиках. Туди складають відходи, які вони і переробляють. В одному ящику може знаходититсь 25 кілограмів каліфорнійських черв’ячків.

Одна тваринка за день з’їдає один грам відходів. Із десяти кілограмів відходів у результаті можна отримати п’ять кілограмів біогумусу, який можна використовувати для підживлення рослин. За словами Сергія Рижкова, вартість такого добрива буде становити 4-7 гривень за літр. Чим більше такого добрива буде в Україні, тим меншою буде вартість. Цікаво, що воно не містить ніякої «хімії», проте багате на всі необхідні речовини.

Сергій Рижков каже, що на початку придбав черв’яків на тисячу євро, але зараз розвів їх на всі сто тисяч. Все через те, що за три місяці з одного черв’яка з’являється 15.

Більше дивіться на відео.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024