За півроку Укрпошта заощадила на електроенергії 12 мільйонів гривень

22 Травня 2020, 11:43
1259

З листопада 2019 року по квітень 2020 Укрпошта заощадила на електроенергії більше 12 мільйонів гривень.

Це стало можливим завдяки загальному зниженню ціни після покращення конкуренції на ринку електричної енергії в порівнянні з третім кварталом 2019 року – повідомляє пресслужба компанії.

Якщо в липні-вересні 2019 року вартість 1 кВт*години для Укрпошти сягала більше 2,20 грн (з ПДВ та тарифом на передачу), то останні півроку компанія купує електроенергію по 1,65-1,93 грн і ця ціна змінюється лише залежно від балансу попиту та пропозиції на ринку.

Читайте також: Укрпошта та Програма USAID запустили ініціативу для підтримки українського малого та середнього бізнесу

А це мінус 15-25% витрат, що в розрахунку на рік, порівняно з ситуацією річної давності, складе більше 20 млн грн економії. Істотна сума для компанії, якщо врахувати, що тільки засобів індивідуального захисту для працівників під час пандемії за березень-травень місяць Укрпошта закупила на 50 млн грн.

Заступник генерального директора із закупівель Укрпошти Олександр Наход каже, що «Укрпошта», як і будь-який бізнес, який існує і розвивається тільки з того, що заробляє, зацікавлені в тому, щоб не переплачувати там, де можна заощадити.

«Тільки на закупівлі щороку ми витрачаємо сотні мільйонів гривень, тому постійно тестуємо різні підходи, шукаємо ефективні рішення. Але незмінним для Укрпошти завжди залишаються дві речі: прозорість процедур і найкраща ціна. Тому неможливо переоцінити важливість відкритого конкурентного підходу в таких масштабних закупівлях, як наші», – вважає Олександр Наход.

За допомогою інструментів системи Prozorro компанія створює можливість отримувати для себе найвигідніші умови в конкретний проміжок часу. Електроенергія — не  виключення.

«Це наша третя за розміром стаття витрат. Укрпошта щомісяця залежно від сезону споживає від 3 до 5 млн кВт годин. Тому ми як ніхто, мабуть, відчули результати покращення конкуренції на ринку електричної енергії в останньому кварталі минулого року і відзначаємо важливість збереження конкуренції на ринку і на майбутнє.

Тільки за останні 6 місяців ми зекономили вже понад 12 млн грн. Вільний конкурентний ринок з рівним доступом та мінімальним втручанням робить свою справу», - зауважив заступник генерального директора із закупівель Укрпошти Олександр Наход.

Читайте також: Укрпошта та ROZETKA відкривають понад 130 відділень для безкоштовної доставки товарів

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024