Дитячий санаторій на Радивилівщині реорганізують, через недостатнє фінансування

22 Травня 2020, 16:02
Обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський» 1180
Обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський»

Обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський» на Радивилівщині залишається без фінансування, адже не передбачено кошти для санаторних закладів через НСЗУ, а коштом обласного бюджету утримувати його не вийде.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін проінспектував обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський» на Радивилівщині. Разом із начальником управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олегом Вівсянником вивчили можливість матеріально-технічної бази для подальшого збереження закладу. Про це інформують у Рівненській ОДА.

Нагадаємо, з 1 квітня змінилася система фінансування закладів охорони здоров’я. Раніше гроші в область надходили через субвенцію у розрахунку на одного жителя. Відтепер оплачується послуга, яку надає заклад, підписавши угоду з Національною службою здоров’я України.


 

«На жаль, не передбачено фінансування санаторних закладів через НСЗУ, а коштами з обласного бюджету ми не зможемо його утримувати, тому заклад потрібно реорганізовувати», - зазначив Олег Вівсянник.

Одним із рішень посадовці планують винести на сесію обласної ради питання приєднання санаторію до Рівненського обласного спеціалізованого будинку дитини шляхом реорганізації. Також працюють над залученням надходжень з інших бюджетів.

«Вивчаємо можливості та ресурси санаторію, щоб можна було його використовувати для реабілітації дітей. Наприклад, з розладами психічного здоров’я. Можливо, розробимо програму для закладу коштом фінансування з місцевих бюджетів. Разом з тим, надходження можуть бути небюджетні – з фондів, громадських організацій. Також путівки зможуть купувати батьки за власні кошти», – розповів під час зустрічі із колективом Сергій Подолін.

Наразі, у зв’язку з карантином, у закладі перебуває одна дитина.


Читайте також: Найбільша в Рівненській області сонячна електростанція запрацює на Костопільщині

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024