На 3,7% зросли ціни на живець свиней

25 Травня 2020, 13:09
2527

У передостанній тиждень весни ціни на свиней забійних кондицій в Україні підвищилися на 3,7%. Так, за підсумками щотижневого моніторингу закупівельних цін на живець свиней, середньоринкова ціна перевищила 44 грн/кг.

Про це повідомляє Agravery.com.

В Асоціації «Свинарі України» розповіли, що цього тижня діапазон закупівельних цін на ринку живця підвищився: більшість товарних партій реалізовували в межах 43−45 грн/кг.

«Хоча епізодично зустрічалися ціни як вище, так і нижче зазначених меж, майже усім свиногосподарствам вдалося реалізувати поголів'я на 1−3 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше», — зазначають аналітики Асоціації.

Попри озвучений переробниками тиск з боку імпортної свинини та менш активну реалізацію ніж на початку місяця, вітчизняна свинина дещо укріпилася в ціні. З одного боку, це відбулося «в унісон» з поступовою реабілітацією глобальних цін на свинину (зокрема, у США, Канаді, Бразилії, Німеччині). З іншого — внутрішню пропозицію промислової свинини наразі важко назвати надлишковою.

«Закупівельники живця свиней відзначають сезонне зниження середньої забійної маси тварин — до 105−107 кг та подекуди менше. Крім цього, переробники констатують регіональну розбіжність "цінового коридору“ цього тижня: західні області закуповували тварин по 44−45 грн/кг, в Центрі ціни тяжіли до середньої позначки, тоді як нижчі ціни відзначали на Сході. З огляду на це, є вірогідність підвищення середньоринкової ціни наступного тижня у зв’язку з підвищенням мінімальної позначки закупівлі», — додають фахівці.

Окрім цього, представники переробної галузі очікують «плавного» збільшення цін на свиней забійних кондицій на початку червня.

Читайте такожФермери просять президента зупинити монополію на ринку міндобрив

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024